Băile Herculane, invizibilă pe harta turismului românesc și internațional, susține Mihai Goțiu! Senatorul lansează o provocare pentru parlamentari!

 modelmic

Vice-președintele Senatului României, Mihai Goțiu, se declară dezamăgit de faptul că stațiunea Băile Herculane, care atrăgea, odinioară, aristocrația Romei imperiale ori împărătesele și împărații austrieci, a ajuns să fie aproape invizibilă pe harta oficială a turismului românesc și internațional. După o vizită făcută în stațiunea de pe Valea Cernei, senatorul USR a lansat și o provocare pentru parlamentari: să-și petreacă măcar o parte din această vară în una din stațiunile autohtone, iar din toamnă să găsească și să ia măsuri concrete de sprijinire și dezvoltare a turismului românesc.

Îi provoc pe toți colegii din Parlament (de la toate partidele) să-și petreacă măcar 2-3 zile din vara asta într-una din stațiunile românești. Să vadă ce merge și ce nu funcționează. Cred că așa n-am mai ajunge să promovăm cai și oi verzi pe pereți, ci, din toamnă, am găsi soluții reale de sprijinire a turismului autohton, în folosul comunităților locale și, nu în ultimul rând, al României”, a scris Mihai Goțiu, pe pagina lui de Facebook.

După vizită în Băile Herculane, parlamentarul USR s-a arătat pe de o parte plăcut surprins de sentimentul de comunitate întâlnit aici și de faptul că stațiunea începe să reînvie, iar pe de altă parte, s-a declarat dezamăgit că o asemenea stațiune, cu un potențial turistic uriaș, nu e promovată suficient ori că are parte doar de promovare negativă.

„Partea bună e că am găsit o stațiune mult mai animată față de cum mă așteptam ținând cont de publicitatea de care a avut parte în ultimii ani, în care majoritatea articolelor apărute în presă s-au axat doar pe starea de degradare și colapsul legendarei stațiuni, pusă pe butuci de șmecheriile lui Iosif Armaș, sub ,,patronajul” lui Adrian Năstase”, a afirmat vicepreședintele Senatului.

Goțiu a mai declarat că actuala clasă politică s-a obișnuit cu vacanțele în străinătate, în locuri exotice, lucru care atrage după sine doar efecte negative pentru turismul românesc.

„În primul rând, nu mai înțeleg alt gen de turism, iar asta se vede și în politicile publice pe care le promovează în domeniu, adresate doar celor cu venituri peste medie, și chiar mult peste medie, ignorând faptul că avem șanse minime să luptăm pe segmentul turismului de lux cu arabii ori chinezii. În al doilea rând, se produce o declasare, în mentalul colectiv, a turismului în România. Când ”modelele” din societate promovate în presă, și nu e vorba doar de politicieni, povestesc  doar despre vacanțe exotice ori experiențe de vacanță extreme, ideea de turism autohton pierde din start. Cât timp românii continuă să aleagă destinații de vacanță din străinătate, deși, la nivel de potențial pe segmente active ca turismul în natură, balnear, festivalier ori cultural, nu sunt cu nimic superioare celor autohtone, nu facem decât să exportăm economiile de vacanță. Localnicii pierd locuri de muncă, întreprinzătorii români pierd profituri potențiale, bugetul de stat și bugetele locale pierd încasări. Într-un cuvânt, pierdem pe toată linia”, a mai notat Mihai Goțiu, care a promis că, personal, se va implica în promovarea turismului autohton.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Rusmir Ionel

    Doresc Domnului Senator bun venit in statiunea noastra , multumim pentru cuvintele de imbarbatare referitoare la zona , cuvinte mai apropiate de adevar fata de ,, implicarea ” politicienilor locali . Fiecare vizitator al statiunii este binevenit , invitandu-l si cu alte ocazii pentru ca Herculane in prezent – azi are nevoie de oameni iubitori , oameni cu suflet care doresc sa se implice in finalizare concreta a proiectelor propuse conform Masterplanului de dezvoltare a turismului in BAILE HERCULANE.De doi ani de zile Herculanele este doar in bataia vantulu , multe lucruri au ramas in voia soartei.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei