Bani europeni pentru fotografierea vieții satului. 740 de tineri din Caraș-Severin au avut curaj să depună cereri de finanțare prin PNDR

sat

Numărul tinerilor din județ care au avut curaj să acceseze finanțare prin PNDR este unul foarte mare. 740 de tineri au depus cereri de finanțare pe toate submăsurile din PNDR, fiind contractate peste 465 de cereri de finanțare, totalizând o valoare publică alocată către tinerii fermieri din Caraș-Severin de peste 21 de milioane de euro și plătindu-se către aceștia peste 12 milioane de euro până în acest moment.

Cei mai mulți tineri au accesat fonduri europene pentru exploatații mixte, atât pe parte vegetală cât și pe zootehnie sau pomicultură, dar și câteva finanțări pentru agroturism sau activități de agrement turistic, ori activități de fotografiere.

Tineri care stau la sate și-au deschis activități comerciale care desfășoară activități de fotografiat sau filmări la diferite evenimente ce se desfășoară pe raza satelor cărășene”, a declarat directorul O.J.F.I.R. Caraș-Severin, Nicolae Verindeanu.

La nivelul județului au fost depuse prin Programul Național de Dezvoltare Rurală un număr de 1.304 cereri de finanțare pe diversele măsuri care au fost lansate în decursul a 7 ani, prin AFIR.

 

afir

Director O.J.F.I.R. Caraș-Severin, Nicolae Verindeanu a precizat că din acest număr de cereri, 860 au fost declarate eligibile și selectate la finanțare, din care au fost contractate până în acest moment 827, ce ridică o valoare publică alocată de peste 57 de milioane de euro. Din această valoare, plățile efectuate către tineri, până la sfârșitul lunii septembrie, se ridică undeva la peste 31 de milioane de euro, ceea ce reprezintă un grad de absorbție de peste 50% în Caraș-Severin, din valoarea contractată, asta însemnând că și județul nostru se încadrează în gradul de absorbție al FEADR, ( raportul dintre valoarea contractată și valoarea plătită) la nivel național.

foto: basilica.ro

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei