Bani pentru intervenții de urgență la drumurile județene din Caraș-Severin, afectate de inundații

 

modelmic

Consilierii județeni cărășeni au decis în ședința ordinară de săptămâna aceasta alocarea sumei de 350.000 de lei pentru derularea unor intervenții pe drumurile județene afectate de inundațiile din ultima perioadă. Suma este departe de a fi suficientă, după cum explică președintele forului, Silviu Hurduzeu, doar la podul de Slatina-Timiș, valoarea pagubelor ridicându-se, conform unei prime evaluări, la 3 milioane de lei. Dar, conform lui Hurduzeu, acești bani vor fi folosiți pentru intervenții de urgență, în așteptarea banilor ce vor veni de la Guvern, după ce vor fi finalizate și aprobate procesele verbale cu pagubele produse în întregul județ.

Suma era prevăzută inițial într-un capitol destinat cheltuielilor privind avizele și elaborarea proiectelor la nivelul Direcției de Drumuri Județene. Din cauza inundaților cu care ne-am confruntat săptămâna trecută, unele drumuri județene au fost grav afectate și era nevoie de intervenții pe aceste tronsoane, pentru că pe anumite sectoare de drum a fost oprită circulația. Unul din cele mai afectate drumuri a fost DJ 587, porțiunea cea mai afectată fiind între Ohabița și Delinești. Imediat ce ploile s-au oprit, DDJ a intervenit pe acest drum.

Deasemenea, este afectat podul de la intrarea în comuna Slatina-Timiș. Din cauza creșterii debitului pe râul Timiș, circulația a fost oprită pe acest pod. De la nivelul DDJ s-a comandat o expertiză, o să vedem soluția care ne va fi propusă”, a precizat Silviu Hurduzeu.

În această perioadă se desfășoară în tot județul vizite în teren din partea comisiilor mixte întocmite prin ordin al prefectului. Pe măsură ce vor fi întocmite procesele verbale în fiecare localitate în care au avut loc daune, ele vor fi centralizate la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, iar într-o ședință ulterioară a acestui Comitet se va aproba suma totală, care va fi transmisă Guvernului pentru a putea primi bani toate UAT-urile care au avut de suferit în urma inundațiilor, a adăugat Hurduzeu:

„În fiecare an s-au primit astfel de bani, dar până atunci, existând aceste probleme la nivelul drumurilor județene, a fost nevoie de o intervenție rapidă. Sigur că suma de 350.000 este insuficientă, o să vedem în momentul în care se vor finaliza aceste vizite și vor exista procesele verbale, suma totală, atât la nivelul județului, cât și defalcat la nivelul drumurilor județene. Vreau să vă spun că doar pentru podul de la Slatina, suma prinsă în procesul verbal este de 3 milioane de lei. O să vedem în funcție de expertiza care se va face la Slatina și de o variantă provizorie, pentru că dacă expertiza spune că acel pod nu poate fi consolidat și trebuie construit un nou pod, sigur că va fi nevoie de o soluție provizorie”.

În cadrul aceleiași ședințe a fost aprobată și o rectificare bugetară la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, în sumă de 832.500 de lei, bani destinați cheltuielilor de personal, mai exact pentru plata stimulentului de risc, acordat cadrelor medicale care sunt în prima linie în lupta cu coronavirusul.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei