Barbarisme gospodărești! Locuitorii din Câlnic au pus în avarie Stația de Epurare a Reșiței!

barbarisme

Trei zile de luptă cu iarba aruncată în gurile de vizitare ale Stației de Epurare au avut de îndurat angajații societății Aquacaraș după ce deținătorii de proprietăți pe care se află amplasate aceste guri și-au curățat terenurile, vegetația aruncată la întâmplare înfundând sitele utilajelor.

Reprezentanții Aquacaraș s-au mobilizat cu „arme și bagaje”, cu efective sporite la Stația de Epurare a Apelor Uzate de la Moniom, după ce, spun ei a apărut pe „piață” o nouă „armă” a unor „bravi concetățeni din Cartierul Câlnic”.

Nu este vorba, decât, despre unii dintre ei, ce au pe terenurile și grădinile domniilor lor, guri de vizitare în magistrala de 1200 a rețelei de canalizare a Municipiului Reșița. Ne-au bombardat, de-a lungul timpului, cu cadavre de animale, cu covoare, cu te-miri-ce alte gunoaie. Nu-ndrăznim să vă redăm imaginile cu toate scârboșeniile supra-realiste ce ajung pe grătarele mari sau pe cele fine de la intrarea în stație.

Am început să fim blagosloviți cu iarbă! Respectabilii gospodari și-au tăiat iarba și-au aruncat-o pe „apa sâmbetei”. Într-adevăr, au reușit să ne facă o sâmbătă de-neuitat! Banala „iarbă verde de acasă”- de la casa „gospodarului” trece de grătarele mari și de cele fine și ne înfundă sitele de la utilaje ce, din păcate, n-au fost gândite pentru ape uzate de „barbari”, de „rudimentari”, explică în cuvinte dure, reprezentanții Aquacaraș.

Din păcate, toate cele 23 de guri de vizitare sunt amplasate pe domeniul privat, iar proprietarii se pare că nu înțeleg cât de mult pot afecta funcționarea stației de epurare, deșeurile aruncate în acestea, iar societatea Aquacaraș este hotărâtă să ia măsuri.

Avem, poate, una dintre cele mai moderne stații de epurare, din țară! Dar păcat că  magistrala, spre ghinionul nostru, trece prin teritoriile „pieilor roșii”, prin „zona liberă de elementare norme de civilizație”.

La așa un comportament suntem hotărâți să adoptăm măsuri drastice și radicale! Așa, nu se mai poate! Practic, e vorba de 23 de „guri de vizitare” amplasate pe domeniul privat. O să-i notificăm, pe toți cei care nu ne permit accesul pentru a blinda capacele gurilor de vizitare, iar, ulterior, o să denunțăm, unilateral, contractele de servicii de furnizare apă și canalizare, cu cei de rea-credință.

Intenționăm să montăm grătare de retenție intercalate cu gurile de vizitare, în așa fel ca , primi afectați de „bunele-maniere” și lipsa de discernământ civic, să fie dânșii. Ce se va întâmpla? Înfundând grătarele de retenție, intercalate în grădinile și curțile cerberilor se va revărsa „marea maronie”-apa uzată a Reșiței!”, au mai spus consternați reprezentanții Aquacaraș.

gratar

iarb (1)

iarb2

Lorena POENARU

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei