Bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice, își asmuțea câinele asupra trecătorilor! A fost nevoie de intervenția jandarmilor

jandarmi

Intervenție mai puțin obișnuită astăzi pentru jandarmii cărășeni. În urma unui apel la 112, aceștia s-au deplasat de urgență în cartirul Lunca Bârzavei din Reșița, unde un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice, își asmuțea câinele asupra trecătorilor.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Marius Săndulescu, bărbatul și-a lăsat câinele, din rasa „Cane Corso”, fără botniță și lesă, și l-a asmuțit în repetate rânduri asupra trecătorilor. La solicitarea forțelor de ordine, proprietarul și-a închis câinele într-o mașină, dar ș-a blocat și el în autoturism, refuzând să coboare.

După aproximativ 30 de minute, în care s-a încercat să se discute cu persoana în cauză, s-a luat hotărârea ca la fața locului să fie solicitat și un echipaj de ecarisaj, pentru a putea imobiliza patrupedul, acesta fiind ulterior transportat în siguranță la padoc.

Pentru siguranța persoanei în cauză, dar și a efectivelor de ordine s-a procedat la încătușarea proprietarul animalului, iar în baza OUG nr.55 din 2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi și a Legii 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a fost aplicată o sancțiune în cuantum de 1700 lei”, precizează Marius Săndulescu.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei