Bătălia cărților, la final! Biblioteca Județeană Paul Iorgovici a desemnat „Cititorul anului 2019”!

modelmic

Bătălia cărților a ajuns la final în municipiul Reșița, concursul organizat de Biblioteca Județeană Paul Iorgovici și ajuns anul aceasta la cea de-a VI-a ediție, desemnându-și câștigătorul. „Cititorul anului 2019”, a fost desemnată Anastasia Tincu, elevă la Școala Gimnazială nr. 2 din Reșița.

Concursul național de lectură „Bătălia cărților” a fost derulat de biblioteca județeană încă din luna aprilie a acestui an, condiția pentru a ajunge în finală fiind ca participanții să citească 10 cărți propuse de organizatori și să completeze o fișă de lectură pentru fiecare carte citită și să participe ulterior la dezbaterea „Convinge-mă să citesc”.

La ediția din acest an a concursului organizat de Biblioteca Județeană Paul Iorgovici, au participat cinci eleve din Reșița : Maria- Alexandra Bako de la Școala Gimnazială nr. 2, Rebeca – Mihaela Luchian și Roberta – Gabriela Luchian de la Școala Gimnazială nr. 7, Maia Georgiana Mihăilescu de la Școala Gimnazială nr. 2 și Anastasia Tincu de la Școala Gimnazială nr. 2.

În cadrul dezbaterii „Convinge-mă să citesc!”, cele cinci eleve au prezentat şi susținut cartea preferată și au răspuns la întrebări pe marginea celor 10 cărți propuse în concurs.

Titlul de Cititorul anului 2019 a fost obținut, la finalul dezbaterii, de  Anastasia Tincu, care a prezentat cel mai argumentat cartea preferată şi s-a remarcat prin răspunsurile la întrebările din cărțile citite. Premiul pentru Cea mai bună fișă de lectură i-a revenit Mariei-Alexandra Bako. 

Juriul a fost format din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, ai Librăriei Semn de Carte Reșița și ai Bibliotecii Județene Paul Iorgovici Caraș-Severin.

Finaliștilor concursului le-au fost acordate diplome, cărți, produse promoționale personalizate, iar Cititorul anului a câștigat în plus, o tabletă și posibilitatea de a participa la finala care se va organiza la începutul anului viitor la nivel național”, precizează managerul Bibliotecii Județene Paul Iorgovici, Clara Maria Constantin.

modelmic

„Bătălia cărților” este un proiect iniţiat de Biblioteca Judeţeană Cluj, cu susţinerea Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România sub deviza „Lectura te face învingător!”, la care participă biblioteci din ţară şi Republica Moldova.

 

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei