Benga a prezentat directorilor de școli fața nefardată a învățământului cărășean!

bengain

Directorii unităților de învățământ preuniversitar din Caraș-Severin și reprezentanții sindicatelor au răspuns la chemarea inspectorului școlar general, Ioan Benga și a colegilor acestuia de la Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, reuniunea desfășurându-se joi, 26 octombrie, la sala Lira a Liceului de Arte „Sabin Păuța“ din Reșița. Scopul întâlnirii a fost prezentarea unei analize pertinente a stării actuale a învățământului cărășean, fiind punctate principalele probleme cu care s-a confruntat școala cărășeană în anul școlar 2016 – 2017, cu accent pe rezultatele obținute la Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a și la examenul de Bacalaureat Național 2017, cele care plasează județul Caraș-Severin în partea a doua a clasamentului național.

Inspectorul general școlar, prof. Ioan Benga, a prezentat în cadrul ședinței conducătorilor de unități de învățământ planul său managerial care vizează asigurarea calității procesului instructiv-educativ, în concordanță cu politicile educaționale naționale, amintind aici Programul Național de Reformă al Guvernului României, aprobat în aprilie 2017 și Strategia Europa 2020, dar mai cu seamă axându-se pe aspectele subliniate de ministrul educației naționale Liviu Pop la recenta întâlnire cu inspectorii de la Oradea.

Au fost expuse celor interesați și noutățile ce vor fi operate în proiectul Metodologiei cadru, privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul 2018 – 2019, expunerea de motive privind „Legea manualului școlar“, cadrul strategic al educației și formării profesionale în România și proiectul „Noi perspective în educație“ care ar avea ca finalitate elaborarea unei noi legi a educației.

În același cadru al întâlnirii, Benga a prezentat și concluziile inspecției tematice derulate în perioada 01.09 – 05.10.2017 la nivelul unităților de învățământ preuniversitar din județ.

insBenga

La finalul întâlnirii a avut loc un instructaj în domeniul situațiilor de urgență realizat de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic“ al județului Caraș-Severin.

Sergiu TABAN  

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei