Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” lansează o provocare pentru elevii cărășeni

modelmic

Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin provoacă elevii cărășeni să își folosească imaginația și creativitatea, în cadrul unui concurs de desene, pornind de la versurile poetului Tudor Arghezi. Concursul este lansat chiar de ziua internațională a cărții și a dreptului de autor, marcată anual pe data de 23 aprilie, concomitent cu ziua bibliotecarului din România.

Biblioteca Paul Iorgovici și-a sistat temporar serviciile pentru public – împrumut de carte, activităţi de educaţie şi culturale, dar, după cum explică managerul Clara Maria Constantin, încearcă să rămână alături iubitorii de cărți, oferind acces informațional și educațional în mediul online, pe pagina oficială de facebook și site-ul instituției (www.bjcs.ro).

„În această perioadă, în cadrul Bibliotecii Județene ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin, se desfășoară activități interne specifice, menite să optimizeze serviciile puse la dispoziția publicului, precum reorganizarea și reactualizarea colecțiilor de documente, verificarea fondului de carte și documente periodice, actualizarea descrierilor bibliografice din baza de date. Nu în ultimul rând, se lucrează la întreținerea și actualizarea site-ului bibliotecii și a paginii de facebook, principalele canale de distribuție a produselor culturale în contextual actual, când activitatea culturală s-a mutat din offline în online.

Pentru a veni în sprjinul utilizatorilor noștri, am lansat serviciul ,,Întreabă bibliotecarul”, disponibil la adresa [email protected] sau telefonic, 0255 210 240, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 16:00. Punem la dispoziția celor interesați acte normative, prin programul legislativ LexNavigator, precum și lucrări aflate în colecțiile bibliotecii, un maxim de 20 pagini, în format pdf sau jpg. (catalog online accesibil pe adresa www.bjcs.ro)”, precizează Clara Maria Constantin.

Iar astăzi, de ziua bibliotecarului, este lansat concursul „Cartea este ca o floare, eu ce desenez?”, care se adresează elevilor din ciclul primar și gimnazial din Caraș-Severin.

afis concurs Ziua Internationala a Cartii

 

Respectând măsurile de distanțare socială, rămânem consecvenți misiunii noastre de a satisface nevoile de informare ale comunității pe care o deservim și căutăm soluții adecvate pentru a ne adapta serviciile și a face față provocărilor care ne stau în față”, mai precizează managerul Clara Maria Constantin

„Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor”, este sărbătorită în întreaga lume, la 23 aprilie, începând cu anul 1995, la inițiativa UNESCO și are ca scop promovarea dreptului și a libertății lecturii, încurajarea și stimularea lecturii, atragerea tinerilor spre instituțiile de cultură, spre bibliotecă, spre carte și lectură.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată și „Ziua Bibliotecarului din România”.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei