Bibliotecile unesc și la Reșița! Teatru, muzică, poezie, ateliere și expoziții la ceas de seară, în mijlocul cărților!

modelmic

Nocturna Bibliotecilor, campanie națională care se desfășoară anual în ultimul sfârșit de săptămână al lunii septembrie, va fi marcată și de această dată la Reșița. Ediția din acest an a celei mai importante mobilizări nocturne a bibliotecilor se va desfășura sub sloganul BIBLIOTECILE UNESC, fiind dedicată valorilor și simbolurilor culturale ale Unirii.

La Reșița, Nocturna Bibliotecilor va fi organizată atât la Biblioteca Municipală de pe strada G.A. Petculescu, cât și la Biblioteca Județeană Paul Iorgovici, din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor.

 

Ediția din acest an a «Nocturnei» încearcă să ofere fiecărui potențial participant o activitate pe placul său, ceva interesant și interactiv. Avem evenimente pentru toate vârstele”, informează reprezentanții Bibliotecii Municipale. Iată programul propus de aceștia pentru marcarea Nocturnei Bibliotecilor:

Ora 17:00: Teatru de măști – în interpretarea copiilor de la Centrul de Zi „ABC” Reșița;

Ora 18:00: Atelier interactiv „CE NE UNEȘTE/CE NE DEZBINĂ” susținut de voluntarii Centrului de tineret Moniom în colaborare cu voluntari străini ai Asociației Nevo Parudimos;

Ora 19:00: Curiozități despre Univers: Celestia și Sistemul Solar (Proiecții 3D);

Ora 20:00: Observații la Lună și Planete;

Ora 21:00: Atelier de Quilling: Ornamente de Crăciun;

Ora 22:00: Expoziție de pictură: Ion Bujor.

 

noscturna bibliotecilor

 

La rândul ei, Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgoviciˮ, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Caraș-Severin, organizează cea de-a V-a ediție a programului cultural Nocturna Bibliotecilor. Secțiile bibliotecii din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor, et.2 vor fi deschise pentru public până la ora 23:00, fiind propus următorul program:

ora 17:30 – ,,Cei trei purcelușiˮ – Spectacol muzical pentru copii susținut de Teatrul de Vest Reșița

ora 19:00 – Lansare de carte : ,,Origami : Omul de hârtieˮ, de Leila Sandra Coroian

ora 20:00 – Recital de muzică și poezie, susținut de trupa The Road Band și poeți reșițeni

ora 21:00 – Proiecție de film : ,,SWIMˮ, în prezența regizorului Sabin Dorohoi

În intervalul orar 18:00 – 21:00, copiii vor putea participa la ateliere de face-painting, modelaj baloane și împletit brățări, oferite de tinerii de la Centrul de Voluntariat Reșița.

Programul Nocturna Bibliotecilor din acest an se desfășoară în colaborare cu Teatrul de Vest Reșița, Școala Populară de Arte și Meserii ,,Ion Românuˮ Reșița, Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, Colegiul Tehnic Cărășan Reșița, Centrul de Voluntariat Reșița, Clubul Interact Reșița și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin. Intrarea la evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile”, informează directorul Bibliotecii Județene, Clara Maria Constantin.

42596839_1676245369147823_7199534797885014016_n

Nocturna Bibliotecilor este un eveniment inițiat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și se desfășoară sincron și în Republica Moldova, în coordonarea Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM).

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei