Bicicleta cu numărul 3.500.000 a fost asamblată astăzi la Reșița

modelmic

Bicicleta cu numărul 3.500.000 a fost asamblată astăzi la Reșița, anunță reprezentanții companiei NextCity, la aproape 12 ani de la momentul în care pe ușile fabricii VeloCity ieșea prima bicicletă. 

VeloCity Reşiţa a fost înfiinţată în 2008, în baza încheierii unui contract de colaborare pe termen lung pentru producţia de biciclete şi subansamble cu unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa europeană de articole sportive – Decathlon, iar prima bicicletă a fost asamblată în 28 octombrie 2008.

 

Bicicleta reşiţeană cu numărul 1.000.000 a fost asamblată în primăvara lui 2013, an în care compania s-a transformat în societate pe acțiuni sub numele NextCity, păstrând pe frontispiciu brandul VeloCity cu care fabrica din Reșița s-a impus pe piață.

Următoarele 2,5 milioane de biciclete au fost produse în cadrul aceluiași parteneriat, cu o medie lunară de 26.000 de unităţi şi cu vârfuri de producţie de 2.000 de unităţi pe zi, în sezon.

Membru activ al European Bicycle Manufacturers Association, NextCity este unul dintre producători europeni de referinţă, bicicletele reşiţene purtând eticheta „Made in Romania“ îndeplind exigentele standarde de calitate ale pieţei UE.

În Uniunea Europeană, bicicleta este cel mai cumpărat mijloc de deplasare. Numărul vehiculelor cu două roţi deţinute de europeni îl depăşeşte net pe cel al altor mijloace de transport. În condiţiile în care bicicletele nu sunt supuse unui regim de înmatriculare, este aproape imposibil de estimat mărimea exactă a parcului european de biciclete. Ce poate fi însă reţinut, pentru a ne face o imagine, este faptul că acest parc se îmbogăţeşte anual, în medie, cu 20 de milioane de biciclete noi. Dintre acestea, 13 milioane sunt produse în UE, România aflându-se pe locul 7 în clasamentul ţărilor producătoare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții NextCity.

Diana RADU

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  „În Uniunea Europeană, bicicleta este cel mai cumpărat mijloc de deplasare.”

  În România, “conserva” este cel mai cumpărat mijloc de deplasare.
  Posibil că din cauza lipsei de echilibru şi de verticalitate.
  Pe două roţi, bineînţeles.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei