Bicicletele au revenit pe străzile Reșiței! De când vor putea fi folosite?

modelmic

Pe străzile Reșiței și-au făcut reapariția bicicletele achiziționate anul trecut de administrația locală în cadrul unui proiect transfrontalier. Acestea vor putea fi folosite în continuare gratuit de reșițenii dornici de mișcare, dar de abia după ridicarea restricțiilor de circulație, deci cel mai probabil după data de 15 mai.

Bicicletele sunt în continuare gratuite, doar că având în vedere experiența pe care am avut-o anul trecut, ca să poți să iei o bicicletă va trebuie să te loghezi și să ne securizăm, să știm cine o ia, cum o ia, să știm de unde îl luăm pe om în cazul în care nu se comportă cum trebuie”, precizează primarul Ioan Popa, făcând referire la incidentul neplăcut de anul trecut, atunci când Primăria Reșița a fost nevoită să blocheze sistemul Bike Sharing la o singură zi de la lansare. După 24 de ore de funcționare, 10 biciclete au suferit defecțiuni și a fost nevoie de implicarea Poliției Locale pentru găsirea a 3 biciclete care nu au fost returnate în cele 4 ore de închiriere prevăzute în regulament. Drept urmare, administrația locală a decis schimbarea sistemului, iar utilizatorii trebuie să se în înregistrării cu un card bancar, de unde va fi reținută o garanție de utilizare care va fi returnată dacă bicicletele nu suferă pagube în urma utilizării.

La dispoziția reșițenilor vor fi și anul acesta 60 de biciclete dotate cu GPS, rastelele fiind amplasate în zonele: Intim, Victoria, Renk, 7 Noiembrie, universitate și centrul civic. Cei care vor dori să le ia la o plimbare vor trebui să folosească aplicația LINKA GO, ce poate fi descărcată din Google Play și App Store.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei