Bilanţ după 24 de ore de inundaţii: 21 de localităţi afectate, 66 de locuinţe şi 164 gospodării. Persoanele evacuate încep să se întoarcă acasă

inun
Ploile prognozate în perioada 31 iulie – 1 august au făcut probleme în judeţ. Deşi nu s-au înregistrat victime omeneşti sau case distruse în totalitate, apa a afectat curţi, locuinţe şi drumuri.

Potrivit datelor transmise de echipele din teren şi centralizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, până în această dimineaţă, la nivelul judeţului Caraş-Severin au fost afectate 66 de locuinţe, 164 de gospodării, 262 ha de teren arabil, 8 poduri şi o cale ferată. Localităţile în care apa a creat probleme sunt Gherteniş, Berzovia, Doclin, Forotic, Comorâşte, Grădinari, Greoni, Măureni, Bocşa, Cârnecea, Ticvaniu Mic.

Autorităţile s-au mobilizat şi au depus eforturi pentru ca efectele precipitaţiilor să fie cât mai reduse. Desfăşurarea de forţe a implicat, per total, 76 de poliţişti, 105 jandarmi, 46 poliţişti de frontieră, 89 de pompieri, care au acţionat cu 43 de autoturisme, 12 autospeciale, o barcă şi 13 motopompe. În unele localităţi, primarii nu au solicitat intervenţia autorităţilor, ci s-au descurcat cu membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

O situaţie delicată s-a înregistrat la Gherteniş, acolo unde digul care stăvileşte râul Fizes a fost supraînălţat cu 7500 de saci cu nisip, pentru a evita o catastrofă în cazul în care apa s-ar fi revărsat peste sat. Prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, s-a deplasat la faţa locului, fiind aşteptat să ajungă şi ministrul Apărării, Mircea Duşa. 13 persoane din Gherteniş au fost evacuate încă de ieri, însă în această dimineaţă s-au întors acasă, după cum a informat primarul comunei Berzovia.

În cursul nopţii, 16 localităţi au rămas fără curent electric, 6 dintre acestea fiind realimentate în această dimineaţă, la ora 08.30: Berlişte, Iam, Milcoveni, Rusova Nouă, Rusova Veche şi Nicolinţ. Echipele de la Enel acţionează în continuare la Lescoviţa, Naidăş, Bogodinţ, Sasca Montană, Baziaş, Câmpia, Pârneaura, Socol, Zlatiţa şi Bigăr pentru a remedia defecţiunile.

 

Diana RADU

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei