„Binomul de opoziție” de la M9 îi strică feng shui-ul lui Torma

torma

Primarul orașului de la malul Dunării, Adrian Torma, a făcut o sinteză a manifestărilor prilejuite de Zilele Culturii de la Moldova Nouă și, dincolo de reușita evenimentului, concluzionată de edil pe pagina sa de facebook, acesta i-a acuzat pe cei din opoziție, atribuindu-le sintagma „binom”, că ar confunda actul de cultură cu risipa banilor publici.

Edilulul-șef al orașului din Clisura Dunării a făcut duminică seara o analiză a celor 5 zile de spectacole ocazionate de Zilele Culturii de la Moldova Nouă, eveniment ajuns la cea de-a XXXXI-a ediție. Adrian Torma consideră că această ediție va rămâne pentru mult timp în mentalul colectiv.

„Zilele Culturii M9 organizate în perioada 16-20 Octombrie vor rămâne pentru mult timp un eveniment de referință pentru comunitatea noastră. Am avut deosebita plăcere să  urmărim, pe scena Casei de Cultură,  tinerii dansatori din orașul nostru în frunte cu instructorii lor, am avut o zi dedicată filmului unde am avut deosebita onoare de a-l avea printre noi pe Maestrul Marcel Iureș cu noua sa producție «Octav», o zi a teatrului unde Vasile Moraru și Valentina Fătu ne-au încântat cu o comedie de excepție, copilul Clisurii, Cosmin Rafael Balean, împreuna cu o parte din colegii de la Filarmonica Timișoara, au susținut un concert de Duduk cu melodii dragi sufletului nostru. Vineri am asistat la un simpozion dedicat istoriei și turismului din Moldova Noua cu invitați pe măsura: profesorii de istorie Gecse si Nistoran, Părintele Preot Remus Cata, sculptorul și poetul Bata Marianov, domnul Rancu din partea Muzeului din Resita, poetul-minier Mihai Leonte și cu invitatul special, Profesor Universitar Doctor Emerit Doina Benea, specialist în istorie și arheologie, un om al locului născut și crescut în Moldova Nouă”, a scris Torma pe facebook.

În urma întâlnirilor de vineri, Torma ia tot mai în serios oportunitatea înființării unui muzeu care să aibă ca și specific mineritul din orașul din Clisura Dunării.

Acest eveniment este un punct esențial pentru revigorarea actului de cultura din Moldova Nouă, concluzia fiind ca trebuie sa depunem toate eforturile pentru a redeschide un punct muzeistic la Moldova Nouă, un punct muzeistic dedicat în special mineritului în orașul nostru”, concluzionează edilul orașului de la malul Dunării, Adrian Torma.

Primarul M9 a rămas totuși și cu un gust amar în urma acestei ediții a Zilelor Culturii de la Moldova Nouă și anume, faptul că o parte dintre aleșii locali, cei din opoziție (n. red. PSD și Partidul Verde), nu ar fi sprijinit inițiativa edilului. Acesta le-a atribuit, pe finalul postării, sintagma „binom” și pune pe seama comportamentului acestora invidia și orgoliul, făcându-i chiar lipsiți de educație.

Rămân totuși și cu un gust amar datorită lipsei de implicare a consilierilor locali și aici ma refer la cei din binomul de opoziție, care confundă actul de cultură cu risipa de bani publici. Probabil ca orgoliul, invidia, lipsa de educație conlucrează la crearea acestor acuze care țin de «dezbinarea haitei» în urma alegerilor din 2016”, mai scrie Torma pe rețeaua de socializare.

 

John GAVRILESCU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei