Blestemul prelungirilor. UTA Arad îşi asigură cele trei puncte în ultimele secunde ale meciului!

modelmic

Echipa rossoneră aborda meciul din etapa a XIV-a după o înfrângere la limită în faţa celor de la Metaloglobus, în urma unui penalty acordat gazdelor în ultimul minut al prelungirilor meciului. Oaspeţii noştri veneau după victoria, tot la limită, 1 – 0, în faţa timişorenilor de la ASU Politehnica. Meciul se anunţa şi ca un veritabil duel între cele două galerii: aproximativ 150 de fani arădeni fiind prezenţi în peluza stadionului din Valea Domanului.DSC_1500

Cei aproape 3500 de spectatori au asistat, după numai 64 de secunde de la primul fluier al centralului, la deschiderea scorului, căpitanul arădenilor, Rus, speculând o nesincronizare a apărării noastre, după o lovitură de colţ de pe partea stângă, la prima acţiune a oaspeţilor.

Gazdele şi-au revenit după debutul furios al oaspeţilor, în minutul 5 având ocazia de a egala prin Coman, care a reluat cu capul mingea respinsă de portarul arădean, Iacob, după un şut al lui Săulescu. Jucătorii noştri au abordat începutul meciului cu o oarecare reţinere, oaspeţii punând uşor, uşor, dominare pe centrul terenului, de unde erau angajaţi cei doi atacanţi, Rus şi Ioniţă. Aşa s-a întâmplat şi în minutul 23, când Ioniţă a fost oprit prin fault la aproximativ 25 m de poarta apărată de Zimmermann. Lovitura liberă a fost executată perfect de către Moise, în dreapta portarului nostru, mărind avantajul arădenilor. La acestscor echipa noastră a ieşit mai hotărât la joc, iar odată cu intrarea lui Breşneni în locul lui Poiană (în minutul 38)am pus mai multe probleme apărării oaspete, venind şi ocaziile: Săulescu, în minutul 43, Dat, în minutul 45. Cu toate acestea, oaspeţii puteau intra la pauză cu un avantaj de trei goluri, dar Buhăcianu a trimis, în ultimul minut al prelungirilor primei reprize, din 7 – 8 m, mult peste poarta lui Zimmermann.

DSC_1519

După pauză lucrurile s-au schimbat, am câştigat la posesie, la atitudine şi determinare, iar în minutul 47, şutul lui Ehmann, de la aproximativ 35 m, a fost deviat de către un fundaş arădean, mingea ajungând în plasa porţii apărate de către Iacob, redând speranţe reşiţenilor. Leo Doană mai face o modificare, în minutul 56, trimiţându-l în teren pe Cioablă în locul lui Banac. Mişcarea lui Leo s-a dovedit inspirată, iar momentele bune ale formaţiei noastre au fost concretizate, în minutul 69, prin marcarea golului egalizator de către noul intrat, Cioablă, care a trimis cu capul în dreapta portarului arădean, Iacob.

DSC_1552

După ce s-au văzut egalaţi, oaspeţii noştri au încercat mai mult în atac, Zimmermann scoţând cu greu şutul lui Moise, de la aproximativ 25 m, uşor lateral dreapta.

Totuşi, minutul 79, putea să ne aducă şi golul victoriei: o incursiune pe stânga  alui Coman, acesta intră în careu, iar din apropierea liniei de fund pasează în spate, în mijlocul carelui mic, de unde Datnu a ajuns să pună latul pentru a  trimite mingea în plasa porţii arădene.

DSC_1659

Leo Doană a făcut şi ultima schimbare permisă de regulament, introducându-l în minutul 87 pe Vlădia în locul lui Vasiu.

Deşi partida se îndrepta spre un egal meritat de către formaţia noastră, în utlimele secunde ale meciului, la un atac al arădenilor, mingea respinsă de un fundaş reşiţean a fost reluată de către Moise, de la marginea carelui mare, din foarfecă, direct în plasa porţii lui Zimmermann, trimiţând cele trei puncte către Arad.

DSC_1637

Echipa noastră rămâne cu 15 puncte, dar urmează o serie de cinci meciuri, la un interval de 3 zile. Astfel, două deplasări, una pe terenul celor de la Dunărea Călăraşi – sâmbătă, 2 noiembrie, iar miercuri, 6 noiembrie, la Piteşti, restanţa din etapa a XI-a cu FC Argeş. După cele două deplasări, în Valea Domanului va veni Petrolul Ploieşti, sâmbătă 9 noiembrie, de la ora 11,00. Apoi miercuri, 13 noiembrie la Miercurea Ciuc, apoi acasă cu Ripensia Timişoara, sâmbătă 16 noiembrie.

DSC_1698

Antrenorul oaspeţilor, Laszlo Balint, a concluzionat: „Deși mă bucur că am obținut toate cele trei puncte, sunt puțin dezamăgit de modul cum am arătat în multe momente ale acestui meci, în special în repriza a doua. Am avut o discuție destul de aprinsă la pauză cu jucătorii și le-am spus că 2-0 este un scor periculos, mai ales datorită modului cum am tratat unele momente. O să încerc să clarificăm aceste aspecte în zilele următoare. În repriza a doua nu am jucat mai nimic și pot spune că ne-a salvat execuția lui Romario Moise. Trebuie să avem o altă mentalitate, o altă atitudine și trebuie să muncim mai mult. Trebuie să învățăm să suferim și la acest meci au fost câteva momente pshihologice foarte importante. Mă refer la ratarea lui Buhăcianu din finalul primei reprize și la primul gol al gazdelor. Sunt detalii pe care le vom clarifica. Sunt foarte importante cele trei puncte, dar raportat la ceea ce ne va aștepta în luna noiembrie, din păcate trebuie să recunoaștem că la acest meci nu ne-am ridicat la un nivel superior. Sper ca băieții să înțeleagă aceast lucru, pentru că vom mai întâlni astfel de echipe arțăgoase ca și CSM Reșița. Vreau să felicit Reșița că a crezut în șansa ei și mai ales pentru determinarea cu care a abordat repriza a doua. Am obținut la Reșița trei puncte esențiale în economia campionatului”.

DSC_1704

La finalul meciului, Leo DOANĂ a declarat: „După aspectul jocului, în opinia mea, meciul trebuia să se termine cel puțin la egalitate. În repriza a doua am dominat jocul, în afară de ultima fază când am luat golul printr-o execuție foarte frumoasă. Sunt convins că doar peste 100 de ani se va mai marca un astfel de gol la Reșița. Este al doilea joc în care primim gol în ultimele faze ale meciului și consider că este păcat de efortul băieților. Jocul a început de la scorul de 0-1 dintr-o greșeală de marcaj la o fază fixă în careu. Al doilea gol l-am primit dintr-o lovitură liberă, iar al treilea printr-o astfel de execuție extraordinară. Totuși, îmi felicit jucătorii pentru jocul din repriza a doua și, mai mult, nu am ce să le reproșez. După cum s-a putut vedea, o victorie poate urca o echipă câteva locuri în clasament, iar o înfrângere poate duce o formație la retrogradare. După părerea mea, dacă prestăm același la joc ca la Metaloglobus și cu UTA mai ales în repriza a doua, vom aduce și puncte. Cu toate că nu este în ritm și este în urmă cu pregătirea, s-a văzut că Breșneni este un jucător de bază pentru noi. Am ales să-l introduc în teren încă din prima repriză pentru că am mizat pe experiența și gândirea lui. A adus acel plus de care am avut nevoie, dar din păcate, am primit acel gol în ultimul minut de joc. După acea lovitură primită, Săulescu se simte bine. Este puțin amețit, dar este bine.”

CSM REŞIŢA: Cristian ZIMMERMANN – Lorenzo ACKA, Marco EHMANN, Bruno VASIU(min. 87, Flavius VLĂDIA),Milorad BANAC (min. 56, Alexandru CIOABLĂ) – Daniel VĂDRARIU, Emanuel DAT, Cristian POIANĂ (min. 38, Laurenţiu BREŞNENI), Cristian DANCI– Dragoş SĂULESCU, Marius COMAN. Pe bancă au mai luat loc: Adrian HORVAT, Teodor CARAGEA,Gabriel LAZĂR şi Marian MUSTEŢA.

Miruna MIHANCEA

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei