„Bombele” pe roți, prezente în continuare pe drumurile din Caraș-Severin! Vezi ce au descoperit inspectorii RAR!

modelmic

Mii de români aleg în continuare să se deplaseze pe șosele cu autoturisme neconforme, multe dintre ele adevărate „bombe” pe roți ale căror defecțiuni pot oricând provoca un accident de circulație. Situația este valabilă și în județul Caraș-Severin, unde inspectorii Registrului Auto Român au identificat în trafic zeci de mașini cu probleme.

Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele 6 luni ale lui 2018, 33.726 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme, iar 1.700 de vehicule prezentau pericol iminent de accident.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalația electrică de iluminare și semnalizare, emisii poluante, punți, jante și anvelope, vizibilitate și sistemul de frânare și direcție.

În județul Caraș-Severin au fost verificate 338 de autoturisme, dintre care 26.33% au fost neconforme, iar 8 mașini prezentau pericol iminent de accident”, informează reprezentanții Registrului Auto Român, reprezentanța Caraș-Severin.

Situația din Caraș-Severin pare să nu se fi schimbat prea mult față de anul trecut. În primele 6 luni din 2017 inspectorii RAR au verificat tehnic în trafic 587 de vehicule, 21% din mașinile verificate fiind considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere. De asemenea, 20 dintre vehicule prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție.

Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George Adrian Dincă, susține însă că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

foto: 4tuning.ro

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei