Borcean nu vrea cu niciun chip dezinsecție la Caransebeș! Preferă să dea banii la sport!

modelmic

70.000 de lei va costa dezinsecția de anul acesta de la Caransebeș. Asta în condițiile în care se va face, având în vedere că primarul Felix Borcean se opune categoric, susținând că banii alocați pentru o astfel de acțiune sunt pur și simplu „aruncați”. Acesta este un alt subiect care i-a pus în opoziție pe edil și pe consilierii liberali, cei care au propus realizarea acțiunii de dezinsecție.

Pe ordinea de zi a ultimei ședințe a Consiliului Local Caransebeș s-a aflat un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului municipiului, proiect la care viceprimarul Marius Isac a venit cu un amendament, și anume alocarea sumei de 70.000 de lei pentru dezinsecție. Amendamentul a fost aprobat, în ciuda opoziției consilierilor social-democrați, care doreau ca banii să meargă către clubul sportiv. Nici primarul Felix Borcean nu a fost de acord cu amendamentul, declarând chiar că lucrurile nu vor rămâne așa și că nu va semna contractul cu firma de dezinsecție.

Eu nu sunt partizanul unei dezinsecții și mai ales cu firma care a făcut această dezinsecție și în urmă cu doi ani. Este apă de ploaie. Deci eu nu o să arunc niciodată banii și niciodată nu o să dau 70.000 când pot îi să dau foarte bine pentru Clubul Sportiv. Cu riscul de a mă critica foarte mulți cetățeni, le spun că această dezinsecție nu este eficientă. Și dai o grămadă de bani pe apă de ploaie, pe o impresie artistică, că ne fâțâim prin oraș și zboară elicopterele și aruncă cu nu știu ce. Efectul dispare în urma precipitațiilor sau poate nici nu se produce niciun efect. Nu am certitudinea că substanța folosită anihilează complet insectele”, a afirmat Borcean, în opinia căruia pentru a scăpa de țânțarii din Caransebeș, este nevoie doar ca asociațiile de locatari să își igienizeze subsolurile și ca administrația locală să tundă iarba.

Liberalii nu renunță însă la inițiativă, viceprimarul Marius Isac declarând că dacă Borcean nu va semna contractul, o va face el:

 „Numai dânsul poate să semneze? Dânsul are o problemă cu dezinsecția în sine sau cu firma care face dezinsecția? E aceeași firmă care a făcut la Oradea, acolo are efect, la Jimbolia, la Moldova Nouă, la Timișoara, la Oravița, adică la aceste orașe are efect, doar la noi nu are. Haideți să fim serioși, dezinsecția este necesară și trebuie făcută. Voi semna eu contractul, nu mai am voie nici să semnez? Dacă tot vrea să-mi ia toate atribuțiile, să mi le ia, să o facă printr-o dispoziție și să-mi lase doar ecarisajul”.

Rămâne să vedem cine va avea câștig de cauză și dacă se va face dezinsecție anul acesta la Caransebeș sau nu.

Citește și Felix este tot mai frustrat! Țintuit în fotoliul de primar de majoritatea liberală din CL Caransebeș!

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei