Braconier reținut de poliție în zona Oraviței, după ce a împușcat o scroafă de mistreț și un purcel!

modelmic

Un echipaj de poliție de la Oravița a identificat în localitatea Agadici în seara de 25 iunie, în jurul orelor 22.30, o camionetă de culoare albastră, încărcată cu doi mistreți , o scroafă și un purcel. Sesizarea telefonică la Secția 8 de poliție din Oravița a fost făcută de conducerea A.V.P.S. Codrenii Văii Carașului, după cum afirmă inginer silvic Cristian Adam, reprezentantul Asociaței. care auzise un foc de armă în fondul de vânătoare 46 Jitin, pe care îl gestionează.
În urma unei munci susținute și neîntrerupte a echipei de cercetare amintite, la care au participat și reprezentanții Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Toxice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș Severin, pe o perioadă de aproape 48 ore, s-a reușit identificarea tuturor făptașilor și probarea tuturor faptelor comise. Suspecții au recunscut faptele de braconaj în care au fost implicați.
Șoferul camionetei, în vârstă de 31 de ani, care nu era în fapt autorul braconajului, dar care a transportat cu camioneta mistreții împușcați, nu deținea permis de conducere.

Poliția l-a reținut pe autorul faptei pentru 24 de ore și i-a întocmit dosar penal acestui „haiduc“ pentru fapte de braconaj , iar șoferului un alt dosar penal pentru conducere fără permis și transport ilegal al vânatului. Prejudiciul estimat, conform legii, este de 1400 euro.

36274720_1570044126451863_311512874172284928_n

Inginerul silvic Cristian Adam afirmă că „braconierul în cauză, deși era membru în cadrul Asociației A.V.P.S. Codrenii Văii Carașului nu a solicitat autorizație de vânătoare. Era mult mai simplu și fără consecințe de ordin penal, dar , cel mai probabil, sentimentul de haiducie l-a condus spre înfăptuirea acestei fărădelegi. Doresc să le mulțumesc tuturor celor implicați în această acțiune pentru întregul lor sprijin, ce sperăm să nu se mai repete nicăieri“.

„Polițiștii au continuat și au extins cercetările, ocazie cu care au identificat un bărbat de 31 de ani din Agadici, membru vânător, care în ziua de 25.06.2018 orele 20.00, folosind arma proprie, a împușcat cele două animale.

Cei doi porci mistreți, în greutate totală de 135 kg, au fost predați Direcției Sanitar Veterinare Caraș-Severin pentru expertizare, prejudiciul estimat fiind de 1400 euro. Arma de vânătoare și un număr de 21 de cartușe au fost ridicate în vederea cercetărilor.

modelmic

În cauză se continuă cercetările față de autorul faptei de braconaj, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de practicare a vânătorii fără a fi înscris în autorizația de vânătoare, faptă prevăzută și pedepsită de art. 42 din Legea 407/2006 și respectiv uzul de armă fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de art. 343 Cod Penal.  Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

camioneta

Față de celălalt participant la infracțiune se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 Cod Penal și respectiv, transportul vânatului dobândit în condițiile art. 42 sau găsit împușcat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 44 din Legea 407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic.

Lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în cooperare cu polițiștii din județ, vor desfășura și în continuare acțiunile vizând prevenirea și combaterea infracțiunilor la regimul armelor și munițiilor și cele pentru combaterea braconajului cinegetic“, transmite cms. șef Dinu Nicorici, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

 

Sergiu TABAN

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei