Brânza de găinușă de la Rudăria va putea ajunge pe masa întregii Europe, în mai puțin de cinci ani!

modelmic+editorial

 

Preparatul, pregătit special la Rudăria, în comuna Eftimie Murgu din Caraș-Severin, va putea ajunge pe masa întregii Europe, odată  ce va primi titlul oficial de produs tradițional românesc cu recunoaștere în UE.

Acest lucru s-ar putea întâmpla în mai puțin de cinci ani, după cum susține Daniela Popa, consilier superior în cadrul compartimentului Produse tradiționale și dezvoltare durabilă din Ministerul Agriculturii.

Odată intrată pe lista produselor tradiționale din România recunoscute în Uniunea Europeană, brânza de găinuță va ieși inevitabil din anonimat și se va alătura magiunului de prună de Topoloveni, salamului de Sibiu, novacului afumat din Țara Bârsei și brânzei telemea de Ibănești – Mureș

„Se pot construi în avans elemente de promovare, tot felul de festivaluri, alte evenimente sociale în preajma acestui produs, astfel încât comunitatea din Eftimie Murgu să dea pe piață, în următorii cinci ani, sub numele de brânză de găinușă comercializarea acestui produs, pentru ca să mergem pe urmă în Uniunea Europeană”, a afirmat Daniela Popa.

Pe lista de aşteptare pentru atestare în UE încă se află cârnaţii de Pleşcoi, scrumbia afumată de Dunăre şi caşcavalul de Săveni din judeţul Botoşani.
Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei