Buget redus la jumătate din 2018 pentru clubul CSM Reșița?

modelmic

Cel mai recent rezultat obținut de CSM Reșița în liga a III-a, o remiză pe terenul proaspăt promovatei ACS Ghiroda l-a pus pe gânduri pe diriguitorul bugetului Reșiței și implicit al clubului din Valea Domanului. Scorul alb dalb 0-0 nu produce niciun beneficiu rosso-nerilor, care ar fi trebuit să profite de egalul cu Lugojul al liderului Șirineasa, echipă care zburdă prin serie și să urce pe poziția secundă în locul Craiovei II, pe care reșițenii au învins-o clar în penultima etapă disputată.

Răbdarea pare să fi ajuns la capăt pentru primarul Ioan Popa, care, cel mai probabil, consideră că promovarea în Liga a 2-a e compromisă pentru al doilea an la rând iar bugetul de aproximativ jumătate de milion de euro de care dispune clubul ar trebui alocat unor lucrări de infrastructură necesare Reșiței. Din surse apropiate primarului, acesta ar fi afirmat că nu e normal să aloce actualul buget pentru o performanță care întârzie nepermis de mult să apară pentru formația din Valea Domanului, în dauna realizării unor proiecte care ar aduce calitate în viața cetățeanului Reșiței. Vă reamintim, CSM Reșița se află după 14 etape, pe locul 4, la o distanță de 11 puncte de formația de prima poziție a Seriei a IV-a, ACS Șirineasa. Primarul nu i-ar aduce nicio vină actualului antrenor pentru situația din clasament a Reșiței, Daniel Oprița preluând echipa din mers cu un deficit de puncte în clasament și cu un lot asupra căruia nu a avut niciun cuvânt de spus.

În acest sens, bugetul alocat clubului CSM Școlar Reșița pentru anul 2018 ar urma să fie redus la jumătate, accentul urmând să fie pus pe Centrul de Copii și Juniori de la CSM, pe descoperirea de talente din pepiniera proprie, formarea unor jucători care să lupte în viitor pentru promovarea în eșalonul secund. În aceste condiții, devine iminentă încetarea colaborării cu CSM Reșița a actualului antrenor și a mai multor jucători cu salarii mari, rezilieri care ar urma să se producă, cel mai probabil, la finele anului curent.

Dacă promovarea nu a fost posibilă având un buget satisfăcător performanței, poate Reșița prin muncă și un buget diminuat să reînvie în fotbal? Pentru moment, nimeni nu își mai asumă riscuri în proiectul CSM Reșița…

Sergiu TABAN

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei