Bursa locurilor de muncă din Caraș-Severin în cifre: 270 de locuri de muncă oferite și 289 de persoane participante!

modelmic

270 de locuri de muncă oferite și 289 de persoane participante, dintre care 82 persoane selectate în vederea încadrării – acesta ar pe scurt bilanțul Bursei generale a locurilor de muncă derulată la finalul săptămânii trecute la Reșița și Băile Herculane. Cifrele, comparabile cu cele din anii trecuți, nu sunt surprinzătoare, județul Caraș-Severin fiind în mod constant pe la coada clasamentului în ceea ce privește oferta de pe piața muncii din România.

Întâlnirea dintre angajatori şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă a avut loc la Reşiţa, la Universitatea Eftimie Murgu – sala Campus Café, iar la Băile Herculane, la sala de sport din incinta Liceului “Hercules”.

43 de agenţi economici au fost prezenți în cele două locații de desfășurare a evenimentului (28 la Reşiţa şi 15 la Băile Herculane). Aceștia au oferit persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă un număr de 270  locuri de muncă(173 la Reşiţa şi 97 la Băile Herculane). Din cele 289 de persoane participante (171 la Reşiţa şi 118 la Băile Herculane), 82 persoane au fost selectate în vederea încadrării (54 la Reşiţa şi 28 la Băile Herculane) iar 22 persoane au fost încadrate în muncă(4 la Reşiţa şi 18 la Băile Herculane).

Locurile de muncă au fost variate, acoperind domenii diferite de activitate, la Bursa de la Reşiţa predominând locurile de muncă din domeniul serviciilor şi comerţului, iar la Băile Herculane, locurile de muncă din domeniul hotelier. Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite locuri de muncă de în meserii precum: ingineri de diferite specializări, asistent manager şi ingineri proiectanţi.

La Reşiţa au fost încadrate în muncă 4 persoane în meseria de agent curier, iar persoanele încadrate la Băile Herculane au ocupat locuri de muncă de camerista hotel (4), ospătar (4), bucătar (5), lucrător comercial (3) şi spălător vase (2)”, informează reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Caraș-Severin.

Atât agenţii economici, cât şi persoanele participante la eveniment au fost informați cu privire la serviciile oferite, precum şi facilităţile de care pot beneficia șomerii şi angajatorii, dacă apelează la serviciile AJOFM.

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei