NEWS ALERT! Câini morți la ghenele de gunoi din Oravița! Autoritățile și iubitorii de animale, în alertă

modelmic

Evenimentele neplăcute în privința câinilor fără stăpân sunt tot mai frecvente în ultima perioadă. Și, asta, în condițiile în care administrația orăvițeană a decis să se implice serios în a rezolva problema patrupedelor legal și alături de toți factorii interesați de soarta animalelor canine.

La nici o săptămână de la prima campanie serioasă și profesionistă de sterilizare a animalelor fără stăpân din orașul din Valea Carașului, nu mai puțin de două evenimente umbresc demersul autorităților de a rezolva problema câinilor vagabonzi. Dacă la începutul săptămânii, Adăpostul de Câini amenajat de Primăria Oravița a fost prădat de persoane necunoscute, 10 dintre animalele adăpostite dispărând pur și simplu, începând de ieri, fotografii cu animale moarte circulă pe internet. Atât Asociația ALMA, partenera primăriei în demersul de sterilizare, cât și viceprimarul orașului Oravița, Lorena Ion, taxează astfel de acte de cruzime.

Citește și: REVOLTĂTOR! Adăpostul de câini de la Oravița, prădat de hoți [FOTO]

Monica Sofia Izvănariu, președintele Asociației ALMA, face un apel către cetățenii orașului Oravița, pentru a contribui la prinderea celor care s-au dedat la astfel de comportamente inumane. Totodată, reprezentanta ONG-ului atrage atenția că astfel de fapte sunt pedepsite de către legea penală și îndeamnă la respectarea legii.

La doar câteva zile după campania de sterilizare din Oravița, am fost anunțați că pe străzile orașului zac cadavrele unor câini care, după toate aparențele, par a fi murit în urma otrăvirii. Facem un apel către locuitorii Oraviței să sprijine eforturile voluntarilor și ale primăriei în demersurile de a rezolva problema câinilor comunitari pe căi civilizate. Campaniile de sterilizare precum și cazarea câinilor în adăpostul public și ulterior adopția lor, educația oamenilor pentru prevenirea abandonului și responsabilizarea lor sunt singurele modalități de gestionare legală și civilizată a populației de câini fără stăpân.  Suntem de-a dreptul dezamăgiți sa constatam ca primele eforturi în acest sens ale administrației sunt prost înțelese și sunt întâmpinate cu acte de cruzime. Omorârea unor animale nu doar ca nu rezolva problema câinilor fără stăpân, dar lasă un peisaj grotesc în urmă, cu cadavre în putrefacție și focare de infecție. Condamnam astfel de acte de cruzime și invităm la dialog pe cei ce doresc să își exprime părerea cu privire la modalitățile de gestionare a populației canine și sa o facă pe cale civilizată, demna de anul 2017, sa nu recurgă la metode și acte de barbarism. De asemenea, avem rugămintea, ca în cazul în care cineva deține informații despre autorii faptei, sa ne contacteze pe adresa de mail [email protected]”, este mesajul transmis de Monica Sofia Izvănariu.

Nici viceprimarul Lorena Ion nu stă cu mâinile în sân, la rându-i se declară stupefiată și condamnă astfel de acțiuni menite să pună o pată neagră pe orașul din Valea Carașului.

Problema câinilor din orașul nostru nu poate fi rezolvată prin violență asupra unor suflete nevinovate, omorârea acestor animale fiind un act de mare cruzime. Soluția pe care am găsit-o noi trebuie concretizată cu ajutorul cetățenilor, de aceea facem apel la sensibilitatea dumneavoastră și vă rugăm să ne sprijiniți în campaniile de sterilizare a câinilor și cazarea lor într-un adăpost public!”, este mesajul viceprimarului Lorena Ion pe o rețea de socializare.

 

John GAVRILESCU

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei