Călăuze depistate de polițiștii de frontieră la granița cu Serbia

a

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga – județul Timiș au depistat nouă cetățeni din Bangladesh, care intenționau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul a doi cetățeni români. În data de 01.12.2020, ora 12.20, operatorul de pe sistemul de supraveghere cu termoviziune din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga – județul Timiș a observat două autoturisme ce se deplasau dinspre linia de frontieră spre DN59C. Imediat, polițiștii de frontieră au declanșat o acțiune specifică, în urma căreia au identificat și oprit cele două autoturisme în dreptul localității Comloșu Mic. Mijloacele de transport erau conduse de doi cetățeni români, în vârstă de 20, respectiv 38 de ani, ambii cu domiciliul pe raza județului Arad.

La verificările efectuate asupra celor două autoturisme, polițiștii de frontieră au constatat faptul că în interior se mai aflau nouă cetățeni străini. Având suspiciuni cu privire la scopul prezenței în zona de frontieră, persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că cei nouă pasageri sunt cetățeni din Bangladesh, de sex masculin, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani. La cercetări, cetățenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluați de ceilalți doi cetățeni români, din apropierea graniței cu statul vecin, intenționând să ajungă într-o ţară din vestul Europei, cu ajutorul acestora.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și de trafic de migranți, precizează Agent șef de poliție Leș Mihaela, purtător de cuvânt al instituției.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei