„Calm și responsabilitate“ – cuvintele de ordine ale Comitetului județean pentru Situații de Urgență

a
Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin face un apel la calm pentru populația județului, în ce privește gestionarea incidenței COVID-19, în această perioadă.

„Dorim să sfătuim populația să aibă încredere în specialiștii din sănătatea publică dar și în tot corpul medical implicat în salvarea vieților și sănătății cetățenilor. Îi sfătuim, de asemenea, să aibă încredere în Instituția Prefectului – Județul Caraș-Severin și în toate structurile de sub autoritatea prefectului, grupate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, prezidat de prefectul Cristian Gâfu. Toate instituțiile – Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență ”Semenic”, Inspectoratul de Jandarmi ”Gral bgd. Vasile Zorzor”, Serviciul Județean de Ambulanță, unitățile spitalicești din județ, Poliția Locală, administrațiile locale, Serviciul de Telecomunicații Speciale, implicate în gestionarea situației de criză generată de coronavirus, sunt, practic, zi și noapte la post. În plus, există permanentă susținere din partea Departamentului pentru Situații de Urgență, al Ministerului Afacerilor Interne și al Guvernului României“.

s

„Aceste aserțiuni sunt susținute de situația incidenței COVID-19 în Caraș-Severin, un județ de graniță, situație care considerăm că nu e la fel de alarmantă, așa cum este, din păcate, în alte județe. Cu circa 130 de persoane autoizolate la domiciliu, cu 55 de persoane ieșite deja din autoizolare, cu 33 de persoane în carantină, potrivit ultimelor raportări, cu un singur caz confirmat de coronavirus, nutrim speranța că vom gestiona cum se cuvine situația și vom trece cu bine peste această perioadă extrem de grea“.

„În aceste zile vin foarte multe apeluri panicate la DSP Caraș-Severin, la Compartimentul de Supraveghere în Sănătatea Publică, vizând unele situații care se confirmă iar altele se infirmă, dar costă, cele neadevărate, multe eforturi din partea tuturor structurilor implicate. Sugerăm populației să aibă încredere în rezolvarea situațiilor și să nu se substituie autorităților medicale sau celor care trebuie să aplice legea penală. DSP Caraș-Severin a început deja să aplice amenzi acolo unde cei autoizolați nu respectă recomandările și părăsesc domiciliul. Iar persoanele care au întâmpinat probleme la autoizolare au fost ajutate. De asemenea, persoanelor aflate în carantină în Caraș-Severin li se asigură zilnic mijloacele de subzistență și de igienă personală“.

„Presa a fost informată cu celeritate și, considerăm cu obiectivitate, despre orice evoluție în domeniu, printr-o voce unică, încercându-se astfel instituționalizarea comunicării, în ideea de a elimina informațiile contradictorii sau false. Anchetele epidemiologice se desfășoară potrivit protocoalelor în asemenea situații, unele dintre ele pot lua timp, însă, din cauza complexității lor și a numărului mare de persoane implicate“.

„Cu toate greutățile sistemului sanitar din România, măsurile ferme, drastice, uneori, care se iau acum, chiar dacă neplăcute sau incomode, pot elimina în bună măsură pericolul reprezentat de răspândirea acestui virus periculos“.

Acesta este comunicatul primit la redacție din partea Comitetului pentru situații de urgență Caraș Severin.
Calm și responsabilitate pentru noi și cei dragi nouă!
Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei