Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, la ceas aniversar

modelmic

Martie este o lună de referinţă în istoria Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. În această lună, instituția organizează un eveniment dedicat unei triple aniversări: 165 ani de la înființare, 25 de ani de la reluarea activității CCIAT și 10 ani de la inaugurarea Centrului Regional de Afaceri Timișoara. 

Evenimentul aniversar se va desfășura vineri, 6 martie, de la ora 11:00, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara și va cuprinde: un moment muzical oferit de Fanfara Garnizoanei Timișoara, un mesaj al ÎPS Mitropolitul Banatului, prezentarea momentelor semnificative din istoria CCIAT, mesaje aniversare din partea oaspeților de onoare și a oficialilor,  decernarea de diplome și însemne aniversare, vernisajul unei expoziții aniversare „De la trecut, prin prezent spre viitor” și ciocnirea unei cupe de șampanie.

Începuturile Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș datează încă din anul 1850. Mai exact, pe data de 18 martie 1850, împăratul Franz Josef I a încuviințat proiectul de înființare a camerelor de comerț pe teritoriul Imperiului Austriac iar, mai apoi, în 26 martie 1850 a aprobat prin Patenta Imperială înființarea Camerei de Comerț Timișoara pentru Provincia Voivodina şi Banat.

După Revoluția din Decembrie 1989 de la Timișoara, în 7 martie 1990, un grup de iniţiativă provenit din Biroul de Relații Externe al CFSN Timiș convoacă adunarea generală a reprezentanţilor mai multor întreprinderi industriale şi comerciale din judeţul Timiş. Adunarea Generală hotărăște cu unanimitate de voturi reînfiinţarea CCI Timișoara ca și continuatoare de drept a celei din 1850, având ca temei aprobarea din 23 ianuarie 1990 a Primului Ministru al României din aceea perioadă, Petre Roman. Astfel, CCIAT este  prima cameră de comerţ  teritorială din România care îşi reia activitatea ca şi organizaţie specifică şi reprezentativă a mediului economic local. Anul 2015 înseamnă și 10 ani de la intrarea în funcțiune a Centrului Regional de Afaceri Timișoara (CRAFT) al CCIAT, unul din cele mai importante edificii ale mediului de afaceri din vestul țării.

La evenimentul aniversar, au fost invitați toți cei care și-au adus aportul la reînființarea CCIAT, cei care au condus destinele Camerei timișorene din 1990 și până astăzi, membri ai Grupului de inițiativă și ai primului Consiliu de Administrație al CCIAT, președinți, vicepreședinți și directori generali ai CCIAT, angajați CCIAT, firmele membre ale CCIAT din 1990 cât și cei care contribuie în prezent la bunul mers al acesteia, reprezentanți ai administrației publice locale, ai corpului diplomatic acreditat la Timișoara, ai mediului academic, ai instituțiilor de artă și cultură.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei