Căminul cultural din Verendin, modernizat la standarde înalte

67037597_442450526342356_3925300934007062528_n

Viața la țară nu este una chiar atât de ușoară, pe lângă muncă, oamenii au nevoie și de momente în care să se delecteze. Pentru ca acest lucru să se poată realiza, e nevoie ca edilii-șefi ai comunităților să le amenajeze spații destinate evenimentelor menite să descrețească frunțile cetățenilor. În acest sens, în localitatea Verendin, din comuna Luncavița, se lucrează de zor la modernizarea căminului cultural.

Lucrările de modernizare și consolidare la căminul cultural se află în plină derulare. Proiectul depus de Primăria comunei Luncavița este finanțat de Compania Națională de Investiții prin Ministerul Dezvoltării Regionale. Despre ritmul execuției și termenul final la care se va realiza acesta, ne oferă detalii primarul comunei, Nicolae Velescu:

În comuna Luncavița am în derulare șase proiecte, trei sunt în execuție, date ordine de începere și pentru celelalte. Printre ele este și căminul cultural din localitatea Verendin, la care se lucrează, este în execuție. Căminul de la Verendin este finanțat prin CNI și are termen de finalizare luna octombrie a anului 2019. Sper și cred, după cum se execută lucrările, că se încadrează în termenul de finalizare”, spune edilul.

Proiectul presupune reabilitarea interioară și exterioară a căminului cultural din localitatea Verendin și, pe lângă necesitatea realizării investiției datorită stării în care se afla clădirea, renovarea s-a impus și pentru asigurarea unor condiții optime de desfășurare a activităților socio-culturale, în spațiul rural astfel de activități desfășurându-se în jurul căminului cultural din satul respectiv.

De asemenea, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare și dotare a școlilor din localitățile Luncavița si Verendin, după cum ne-a transmis primarul Nicolae Velescu.

 

Elena FRANȚ

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei