Căminul de Persoane Vârstnice din Reșița este din nou pe mâini bune

aa

Din prima zi a lunii aprilie, pentru o perioadă de 6 luni, Oana Glăvan Cenan a fost detașată în funcția de director al Căminului pentru persoane Vârstnice din Reșița, loc în care a mai deținut timp câțiva ani funcția de director adjunct. Despre modul în care va putea gestiona în primul rând siguranță persoanelor de vârsta a 3-a din centru, Oana Glăvan Cenan a declarat pentru Reper24:

„La Căminul pentru Persoane vârstnice luăm toate măsurile astfel încât riscul infectării să fie cel mai mic posibil. Sunt suspendate vizitele în interiorul centrului, se face doar aprovizionarea și asta în condițiile în care furnizorii sunt echipați corespunzător, iar beneficiarii noștri nu au permisă ieșirea din centru în această perioadă. Toate activitățile cu vârstnicii se derulează doar în incinta sau în curtea căminului“.

În ceea ce privește protecția personalului medical și dotarea unității cu materiale de protecție, noul manager a mai precizat: „Această stare de urgență ne dă posibilitatea să achiziționăm mult mai ușor și mult mai rapid cele necesare. Din păcate bugetul Căminului nu ne permite în acest moment achiziții foarte multe. Avem în acest moment echipament de protecție pentru procedurile și tehnicile uzuale ale personalului de specialitate. În ceea ce privește CoVID-19 nu avem tot ceea ce ne trebuie; am făcut referate de necesitate și solicitări în acest sens. Trebuie să precizez că am primit sprijin din partea Aquacaraș, care ne-a livrat dezinfectanți de mâini și de suprafețe. De asemenea Primăria Reșița ne-a anunțat că ne va sprijini cu măști și dezinfectanți, iar Consiliul Județean, cel care este ordonatorul principal de credite, ne sprijină cu tot ceea ce se poate în vederea completării nevoilor noastre“.

În finalul dialogului Oana Glăvan Cenan a mai adăugat: „Personalul de specialitate al centrului format din: medici, asistente medicale, infirmiere, kineto-terapeuți, psiholog și asistenți sociali, își dă toată silința să creeze confortul psihic necesar rezidenților noștri; aceștia sunt vizitați în camere și li se oferă sprijin pentru asigurarea nevoilor lor“.

 

Dan AGACHE

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei