Campanie fără precedent de sterilizare a câinilor vagabonzi în Oravița!

sterilizare Oravita

Primăria orașului Oravița, în parteneriat cu Asociația ALMA și Organizația SOS Dogs Oradea, organizează o campanie de sterilizări gratuite a câinilor cu și fără stăpân, acțiune ce se va desfășura în perioada 22 – 28 mai în incinta adăpostului public din Oravița.

Timp de 5 zile, voluntarii Asociației All Life Matters Association (ALMA) din Moldova Nouă, împreună cu angajați ai Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Oravița, precum și specialiștii de la Organizația SOS Dogs Oradea, vor steriliza peste 100 de patrupede cu și fără stăpân. Sterilizările vor fi gratuite, costurile fiind suportate din bugetul primăriei, aproximativ 9 000 lei și din fondurile colectate din donații de Asociația ALMA din Moldova Nouă.

Conform planului pus la punct de către cele trei entități, 60 la sută din animalele sterilizate vor fi din rândul animalelor fără stăpân, restul de 40 la sută provenind din rândul patrupedelor care sunt în grija cetățenilor din Oravița și localitățile aparținătoare. Animalele canine provenite de pe stradă vor fi prinse de echipe specializate din cadrul Organizației Dogs Oradea ajutate de către angajați ai Gospodăriei Comunale Oravița. După prinderea și sterilizarea acestora, patrupedele vor fi depuse în adăpostul public de pe Variantă, urmând ca după terminarea campaniei de sterilizare, Primăria Oravița împreună cu Asociația ALMA să demareze o amplă campanie de adopție.

În cazul sterilizărilor câinilor cu stăpân, după sterilizare, patrupedele vor fi microcipate și vaccinate și vor intra în proprietatea stăpânilor, dacă este cazul. După această acțiune, proprietarii animalelor canine vor avea obligația să aibă grijă de câinii sterilizați. În caz contrar, proprietarii sunt pasibili de amenzi contravenționale conform legii. De asemenea, sterilizarea este obligatorie, conform Legii 251/2013, nerespectarea acestei obligații fiind considerată contravenție, amenzile fiind cuprinse între 3 000 și 5 000 lei.

Informații suplimentare, programări, dar și alte informații legate de campania de sterilizări gratuite din Oravița puteți obține la numărul de telefon: 0767 799 433.

 

John GAVRILESCU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei