Când se întorc elevii la școală? Ministrul Educației vine cu precizări despre reluarea cursurilor

scoala

Ministrul Educației, Monica Anisie a declarat astăzi într-o conferință că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei și de măsurile CSSU.

Data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, precum și de măsurile comunicate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. În contextul informațiilor deținute până în prezent, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învățământul preuniversitar și universitar după încetarea stării de urgență și asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii, studenții și cadrele didactice să fie în siguranță. În funcție de data la care se vor relua cursurilor, probele scrise ale evaluării naționale și ale examenului de bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru evaluarea națională și examenul de bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea”, a spus Monica Anisie.

Ministrul Anisie a precizat că este o perioadă dificilă în care suntem nevoiți să stăm cât mai mult în casă.

Comitetul pentru situații speciale de urgentă a suspendat cursurile inițial pentru 2 săptămâni. Ulterior a fost decretată starea de urgență și cursurile au rămas suspendate.

MEN a fost în strânsă legătură cu cadrele didactice, a recomandat realizarea de lecții suport online. Mai există comunități în care accesul la tehnologie e unul dificil și am realizat un parteneriat cu TVR.
Asigurăm tablete pentru elevii din comunitățile defavorizate, am urmărit cu atenție ce se întâmplă în celelalte state europene și m-am aflat în direct cu toți miniștrii din UE, pentru a corela măsurile pe care urmează să le luăm”, a mai spus ministrul Educației.

Anisie a precizat, de asemenea, că sesiunea specială pentru bacalaureat va fi anulată iar situația școlară a elevilor din învățământul preuniversitar se va încheia cu minimum 2 note, la care se va adăuga teza, unde e cazul.

Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la grădiniță, vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperii cursurilor.

Cât despre admiterea la universitate, ministrul Monica Anisie a anunțat că examenul se va organiza după susținerea examenului de bacalaureat.

foto: Digi24

Elena FRANȚ

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei