Când vor veni investitori la Moldova Nouă? Eterna întrebare! Răspunde primarul Adrian Torma!

modelmic

 

Investitorii, deși curtați asiduu de mai toți primarii de orașe din Caraș-Severin, continuă în mare parte să ocolească județul. Conform primarului de la Moldova Nouă, Adrian Torma, principala cauză a reticenței oamenilor de afaceri de a se stabili nu doar în Caraș-Severin, ci în România, în general, ar ține de lipsa de stabilitate și claritate provocată de actualul Guvern.

„Este foarte greu să atragi investitori într-o zonă ca Moldova Nouă. Credeți-mă că am făcut mari eforturi să aduc investitori. Nu vreau să aduc alte orașe în discuție, pentru că și la Bocșa, dl primar își dorește foarte mult și e greu să aducă, la Oțelu Roșu este aceeași situație, la Oravița și ei stau într-un singur investitor, care se pare că este mai serios decât cel care a fost la Moldova Nouă. Dl primar de la Reșița se tot chinuie și el să aducă investitori.

E greu să aduci investitori în momentele acestea în care Guvernul României creează tot felul de presiuni pe multinaționale. La unul dintre investitori și nu o spun ca să mă vait, ci o spun pentru că am făcut-o din drag pentru comunitatea mea, am stat patru ore în anticameră doar să mă primească managerul general și să îi expun beneficiile orașului. Avem totuși doi investitori interesați, dar nu ține de decizia mea ca primar”, a explicat Adrian Torma, în cadrul unei emisiuni live la Reper 24, atunci când a fost întrebat de posibilitatea creări de noi locuri de muncă în orașul de pe malul Dunării.

Edilul a adăugat că lipsa investitorilor, în special după decizia celor de la Delphi de a pleca din Moldova Nouă, a dus la scăderea semnificativă a bugetului local, aspect care la rândul său a provocat amânarea sau anularea unor proiecte. În acest moment, bugetul din Moldova Nouă este atât de văduvit încât nu mai există bani nici pentru plata salariilor sau a artiștilor care au participat la Zilele orașului. Singura speranță a rămas viitoarea rectificare bugetară.

Eu am una din cele mai mari companii din Moldova Nouă, iar lipsa locurilor de muncă înseamnă lipsă de vânzări, pentru toate firmele din oraș, inclusiv a mea. Trebuie să ai o problemă psihică puternică să consideri că Torma nu își dorește să aducă investitori”, a mai adăugat primarul orașului Moldova Nouă.

 
Iată întreaga emisiune cu primarul Adrian Torma:

 

Citește și DJ 571 Boșneag – Moldovița, tronsonul care l-a făcut pe primarul Torma să-i tragă la răspundere pe consilierii județeni!

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. zero

  „Dl primar de la Reșița se tot chinuie și el să aducă investitori.” a explicat Adrian Torma
  Ce iluzie frumoasă!
  Până şi doctrina liberală “Prin noi înşine” (Vintilă I.C. Brătianu, 1905) a fost trădată vizibil de tăiţelu’ prin achiziţia de autobuze olandeze, în locul celor româneşti. Cu tramvaiele (etc.) va face la fel, ca nu cumva să rămână un ban în ţară spre industria românească (la cât a mai rămas din ea). Chiar dacă produsele interne sunt mult mai ieftine, va spune că i se par scumpe, că sunt depăşite moral, că sunt un căcat (ca afacere pentru el însuşi), că… bla…bla…bla.
  Dacă străinii îşi vând oricum mărfurile (şi mai ales deşeurile) pe piaţa românească (în mânărie cu administraţia locală) de ce s-ar osteni să facă investiţii şi locuri de muncă pe aici?

  Raspunde
  1. zero

   Poate că dacă citiţi câte ceva din “Ştiinţa răului” (Liviu Pleşca, Cluj-Napoca, ed. Eikon 2014)… puteţi să înţelegeţi :)
   Scârba este un sentiment normal de protecţie în faţa răului. O simţim cu toţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei