Canoanele galeriei GRN, rostite de preacuviosul primar Neluțu, îți mulțumim (că unde dai tu, crește valoarea)

gusca-popa

O comparație colorată a primarului municipiului Reșiței făcută astăzi de acesta în curtea clubului sportiv CSM Reșița a creat deja vacarm pe social-media, comentarii pro și contra dar și reacții vehemente din partea susținătorilor culorilor rosso-nere. În fapt, primarul Popa a încercat să explice că o galerie, așa cum este GRN-ul din Reșița, are rolul de a-și susține echipa și de a nu interveni în luarea deciziilor administrative ale clubului CSM Reșița.

„Niciodată cât timp eu voi fi la primăria Reșița, politica clubului nu o va face galeria. Putem să colaborăm și am dat dovadă că am colaborat cu ei de nenumărate ori, le-am dat bani pentru deplasări, am avut dialog cu ei, ne-am sfătuit dar există o limită până la care ei pot să meargă și peste care nu le dau dreptul să sară. Iar eu n-am să fac ca Mihai Stepanescu (ex-primarul Reșiței) să pun bodyguarzii să îi bată, să stea în procese, eu efectiv o să-i bat personal. Și să știe publicul din Reșița că unii din galeria echipei sunt angajați ai clubului de fotbal CSM Reșița. Sunt angajați, își iau un salariu și nu le permit să denigreze acest club. Dacă o fac, să o facă din exterior, să își caute un job, să câștige o pâine și după aia poate să împroaște cu noroi!“ a ținut să puncteze primarul municipiului Reșiței, Ioan Popa.

Practic primarul și-a arătat printr-o figură de stil plastică, făcută în stilu-i caracteristic, supărarea și indignarea pentru reacțiile avute pe grupurile Facebook și pe pagina personală de către liderul galeriei Guardia Rosso Nera – GRN, Marcel Gușcă, cel care este angajatul clubului la care face referire primarul în excursul său. Gușcă și-a exprimat vehement opoziția legată de cooptarea echipei de handbal seniori ca secție integrată în cadrul clubului CSM Reșița și accesul lotului acestei echipe pe baza sportivă din Valea Domanului.

Răspunsul „unicului lider“ GRN, Marcel Gușcă, n-a întârziat iar acesta și-a postat un extras de cont de peste 30.000 de euro pentru a-i demonstra primarului Forbes că nu se află în situația muritorilor de foame și îi transmite celui pe care l-a susținut în alegeri. Declarația lui Gușcă este măcar la fel de halucinantă precum comparațiile primarului Popa. Țineți-vă bine și luați-vă ochelarii 3D pentru că Gușcă face o adevărată sinteză a jurnalului său de bord:

Motto „În urma cu câteva zile spuneam și eu ca mafioții „cine e orb surd și tace trăiește o mie de ani în pace“

În această declarație făcută azi primarul spune că noi galeria dictăm politica clubului, în această declarație primarul spune că a dat bani galeriei pentru a merge la meciuri. Prin aceste rânduri îl rugăm frumos sa spuna public ce bani a dat galeriei să mearga la meciuri. Primarul mă acuză că am gura prea mare și asta în calitate de angajat al stadionului, ca agent de pază al acestuia. Cum totul a ajuns mult prea departe spun următoarele.
1 – în urmă cu 3 ani Valea Domanului era renumită pentru chefurile ținute acolo, noapte de noapte în tribunele stadionului aveau loc scene de sex ce nici in filmele XXX nu întâlnești. Noapte de noapte scaune rupte și bătăi, în camerele hotelului la fel. Jucătorii noștri chefuri peste chefuri, in vestiar boxe si distractie aproape noapte de noapte, rezultate ioc, dar banii reșițenilor mergeau cu miliardele spre jucatorii respectivi și întreținerea stadionului. In condițiile respective a urmat o înțelegere galerie – conducere pentru reinstaurarea ordinii în intregul stadion. A urmat angajarea mea acolo contra unui salar minim pe economie [ nu banii au contat , cu totii stiti situatia mea foarte buna din punct de vedere financiar ] a contat dragostea mea de 40 de ani pentru acel stadion, dorința de a nu se distruge, dorința ca unii jucători să lase chefurile târzii din noapte. În 2 săptămâni a fost o ordine totala in intreg stadionul, spre exemplu când a venit Marian Pană pentru a doua oara antrenor a rămas uimit de schimbările ce au avut loc, de liniștea instalată în tot stadionul. Bineînțeles că la interval de câteva luni se mai întâmplă câte ceva. Mereu vigilentul de mine la datorie. Un singur exemplu. după meciul cu ighiu, dupa acel 0 – 0 aiuritor, dimineața la ora 5 vin 3 jucători beți. Binențeles că am anunțat onor conducerea și pedeapsa a fost … o  ladă de bere dată la colegi. Această spectaculoasă pedeapsă a făcut ca doar peste 2 săptămâni 2 din cei 3 jucători tot pe fondul de consum mare de alcool să fie implicați într-o bătaie cu câțiva țigani, dinți lipsă, glavicule rupte, gipsuri. M-am străduit pentru menținerea ordinii în stadion și la echipă, acum mă acuza primarul că ce? că spun ce gândesc? dacă aș fi vreun muritor, dacă aș depinde de acest servici, nu aș comenta nimic, nu aș trage semnalele de alarmă pe care le trag în ultima perioadă, tind să cred că acest club nu merge în direcția bună, în direcția pe care am pornit în urmă cu 2 ani . Dacă un primar liberal vine cu astfel de acuze este trist, noi trăim în România nu in Coorea de Nord . Binenteles ca primul impuls a fost acela de a pleca de acolo , inca o gândesc, dar oare se merită? atâta timp cât la acest stadion se alocă banii publici, cine ne dă voie să ne batem joc de el? voi analiza plecarea mea de acolo sau nu, e voința mea clară oricât s-ar supăra primarul. Dacă îmi era teama tăceam dracului din gură, dar nu mi-a fost și nici nu îmi va fi vreodată.
2 – referitor la banii dați galeriei, îl rog pe domnul primar să spuna ce bani a dat galeriei; primarul a dat galeriei un autocar fără ca aceasta să-l fi solicitat [ voi pune articol din presa mai jos ] un autocar cadou cu ocazia aniversării celor 21 de ani de GRN. Așa a simțit, gestu a fost frumos, i-am mulțumit. A mai fost un buz la Ighiu pentru 8 băieți care nu își permiteau deplasarea. Aștept răspuns cât a costat acest buz și îi voi înapoia domnului primar contravaloarea lui ori din propriul buzunar, ori din fondul galeriei, care azi se ridică la aproape 3 200 de lei.

Știu că aceste rânduri sunt urâte , practic e un fel de țigăneală, dar e păcat că unii nu înțeleg că dacă ești angajat într-un anumit loc nu ești și slugă, nu ești preș, nu trebuie să taci din gură dacă ai ceva de spus. Eu am demonstrat acest lucru de nenumărate ori și o voi face în continuare de fiecare dată“, a fost punctul de vedere semnt de Marcel Gușcă,  șeful Galeriei GRN. Textul a suferit mici schimbări de ordin gramatical față de original, pentru care nu s-a cerut avizul autorului, doar că respectul pentru limba română ne-au obligat să le luăm în seamă.

Iar dacă primarul Reșiței, Ioan Popa, dorește cu adevărat să facă ordine și disciplină prin instituirea unui regulament sever de ordine interioară, atunci cu siguranță ar trebui să ia act și de alte aspecte, la fel de importante petrecute în curtea legendarului club reșițean, acolo unde părinți de vlăstare ale fotbalului sar gardurile în timpul partidelor oficiale și lovesc cu bestialitate arbitrii sau cum aceleași exemple tutelare își cumpără influența pe lângă antrenorii grupelor de juniori pentru ca odorul să îmbrace întotdeauna tricoul de titular sau chiar echipa de copii din teren să alerge pentru un singur minunat și scump fecior. Și când te gândești că toate acestea se pot întâmpla pentru foloase necuvenite constând într-o pizza și o bere… fapte pe care președintele clubului Viorel Lolea a promis că nu le va tolera și pe care le-a amendat deja prin prelungirea „chibzuită“ cu doar 6 luni a contractului antrenorului care s-a lăsat „cumpărat“. Iar dacă ne-o veți cere, măria voastră publicul cititor, vom reveni cu exemplificări și „cv-ul“ celor în cauză, nu de alta dar niciodată n-am vândut clienților noștri gogoși împachetați în ziar…

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

4 Comentarii

 1. zero

  „Niciodată cât timp eu voi fi la primăria Reșița, politica clubului nu… eu efectiv o să-i bat personal…” a ținut să puncteze primarul municipiului Reșiței, Ioan Popa.
  Primar respectabil, nu gluma!

  Raspunde
 2. Despa Gheorghe

  Sigur, nu fac bine aceste discutii ne la locul lor. . . . Dorinta mea si nu numai,este de a ne da mana toti,in primul rand factori de raspundere si echipa de fotbal ,sa devina ce era odata,””METALU RESITA”” din vremurile bune. Mergeam la stadion cu mult drag,aveam abonamente la U.C.M.R. si C.S.R.,chiar sute de abonamente. Cei implicati in “”conflictul”” de mai sus, sa ingroape securea “”razboiului””,sa si dea mana si lucrurile sa se intample de asa maniera incat ,echipa de fotbal sa revina in cel mai scurt timp in liga a doua. . . .

  Raspunde
 3. Alibleg

  Corect..toti ne dorim sa o vedem pe Metalu macar in liga a-II-a, dar trecand peste declaratiile care nu-i fac deloc cinste unui primar…totusi el pe fond are dreptate! Sa ai buget de un milion de euro si sa stai sa pazesti oile pra sace e totusi prea mult! Tuturor ne place fotbalul si suntem subiectivi, dar trebuie sa ne gandim ca cu banii astia putem ajuta multi copii si multe alte sporturi! Pai cu banii astia puteam face un centru modern de pregatire pentru multe sporturi indoor,plus ca se poate incuraja mult mai mult sportul de masa (asta e pana la urma rolul autoritatii locale, nu sportul de performanta)!! Ok, o sa spuna lumea ca tot fotbalul conteaza mai mult…in cazul asta cine vrea si poate nu are decat sa cotizeze la fotbal..! Nu putem din banii tuturor sa platim fotbalisti de divizia X sa faca sex si sa pasca oile pe la Marga si altii sa nu beneficieze de o amarata de sala sau de niste trasee marcate daca vrei sa faci o drumetie de ex..!

  Raspunde
 4. zero

  “Nu putem din banii tuturor sa platim fotbalisti de divizia X…”
  Nu, asta nu putem.
  In schimb putem plati din banii tuturor un primar care sa loveasca (fizic) chiar in cabinetul din institutia publica a tuturor pe reprezentantul unei firme de internet (2016) iar acum (2017) sa profereze amenintari publice cu bataia (fizica) asupra celor din “galeria” pe care o considera ca formata exclusiv din angajatii si supusii sai personali.
  De infractori ar trebui sa se ocupe in mod serios procurorii, propaganda pentru agresiune poate fi contagioasa si periculoasa.
  Si se face Resita de ras cu asa “distins” conducator.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei