Cantina campusului școlar din Oravița, deschisă în mod oficial!

modelmic

Cantina campusului școlar din cadrul Liceului Tehnologic Mihai Novac din Oravița a fost deschisă oficial. Momentul festiv a beneficiat de prezența inspectorului general școlar , prof. Ioan Benga, a inspectorului școlar Silviu Izvernar, a reprezentanților sindicatelor din învățământ, Mariana Zvarici și Carmen Rugină, a viceprimarului orașului Oravița – Lorena Ion, a directorul Liceului Tehnologic – Daniel Ionuț Bogdan, precum și a directorilor și cadrelor didactice din instituțiile de învățământ din zona orașului Oravița.

Începând din această săptămână, elevii Liceului Tehnologic „Mihai Novac“ beneficiază de o masă caldă, costul fiind unul minimal, de 11 lei pentru un meniu complet.

„Îi mulțumesc primarului orașului Oravița pentru că este un om  care a pus suflet în tot ceea ce trebuia făcut pentru comunitate. Răspunsul comunității față de ceea ce oferă conducerea Primăriei și Inspectoratul Școlar Județean trebuie să fie unul bilateral, toată lumea trebuie să participe, să fie conștientă de faptul că în centrul a ceea ce facem noi, ca instituție bugetată de la stat și ceea ce face comunitatea locală pentru copiii ei, trebuie să ne de o rezultantă, pe care să o măsurăm la nivelul copilului (…)

Din păcate, constat la foarte multe licee și la foarte multe școli, vine un gol mare. Am foarte multă încredere în generația tânără, de aceea și la Inspectoratul Școlar am adus alături de mine niște tineri, dar cu foarte mare tristețe constat în școlile din județul Caraș-Severin oameni cu o vârstă destul de înaintată care se chinuie mai tare decât cei tineri să împingă căruța. Și dacă și căruța este bătrână și cei care o împing au și ei o anumită vârstă și obosesc și ei, ne punem întrebarea: oare pentru toate relele astea care se întâmplă numai unii sunt de vină? (…)

Și pentru că aici noi am demarat și ne-am chinuit cu acest campus, vă spun că am intrat într-o horă care nu mai poate fi oprită. Această horă ne obligă să avem copii, clasele să fie așa cum prevede metodologia, oamenii care muncesc în sistemul acesta alături de profesori, personalul didactic auxiliar și cel nedidactic, totul trebuie să fie cuplat la maxim. Să nu credeți că este suficient că avem aceste clădiri și în această cantină când vom veni peste un an vom vedea că mănâncă 10 copii. Vă spun foarte sincer că sunt prieteni de-ai mei în județ, primari, care se gândesc că dacă fac o școală au făcut o faptă măreață. Nu știu dacă școala aia mai are 20 de copii. Nu este păcat să stricăm banii de la bugetul statului numai de dragul de a demonstra comunității că avem o școală? (….)”, a declarat cu acest prilej, inspectorul școlar general, Ioan Benga.

 

modelmic

 

Puteți urmări trasmisiunea LIVE de la deschiderea festivă a Cantinei Campusului Școlar de la Liceul Tehnologic “Mihai Novac” din Oravița.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei