Capitala Banatului, luată cu asalt de turiști! Timișoara, pe locul 3 în topul celor mai vizitate orașe din România!

modelmic

Turiștii au început să ia cu asalt capitala Banatului, municipiul Timișoara ajungând să ocupe locul 3 în topul celor mai vizitate orașe din România.

Conform unui anunț făcut de primarul Nicolae Robu,  Timișoara se situează pe locul trei la nivel național în ceea ce privește numărul de turiști cazați în hotelurile din oraș, în primul semestru al acestui an, fiind depășită doar de București și Brașov

În Timișoara s-au cazat 50.655 turiști, în timp ce în Cluj, 46.063, în Sibiu, 45.980, în Oradea, 21.006, în Arad, 20.042, în Alba-Iulia, 6.022, potrivit cifrelor publicate de Institutul Național de Statistică. De altfel, numărul de turiști străini, cazați în hoteluri în județul Timiș, în prima parte a anului 2017, a crescut cu 24,4 % față de aceeași perioadă a anului 2016.

Specialiștii în turism se așteaptă ca numărul turiștilor care vizitează cel mai mare oraș din vestul țării să crească și mai mult în perioada următoare, mai ales având în vedere faptul că Timișoara a câștigat titlul de Capitala Culturală Europeană pentru anul 2021.

Piata-Operei-130129

129820-Timisoara

 

 

foto: expedia.com

Diana RADU

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Pingback: Decenei | Capitala Banatului, luată cu asalt de turiști

  2. Pingback: Decenei | Capitala Banatului, luată cu asalt de turiști

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei