„Caracal“ de Caraș-Severin! Șoferul comandantului de poliție Viorel Avram, responsabil de 112!

67554430_694349951076490_2391010149109071872_n

Tragedia de la Caracal a dat naștere la o serie de întrebări legate de funcționarea sistemului instituțional din România și în mod special al aparatului Poliției Române, care a dat dovadă că este unul șubred, lipsit de reacție atunci când viața unui om atârnă de un fir de ață. Angajații Serviciului care se ocupă de apelurile de urgență 112, pe care le dau cei aflați în nevoi imediate, s-au dovedit fie nepregătiți, fie lipsiți de empatie, fie grobieni sau, așa cum veți citi în cele ce urmează, aceștia există și sunt dedicați meseriei de operator 112, dar lipsesc cu desăvârșire de la locul lor de muncă!

Șoferul comandantului Viorel Avram, ar trebui să răspundă la alertele cetățenilor de la 112! Funcția de șofer al comandantului nu există în statul de funcții IPJ!

O astfel de disfuncționalitate nu reprezintă un caz izolat, care s-a regăsit doar în județul Olt sau în alte zone îndepărtate de Banatul Montan. Chiar la Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, agentul șef principal Marius Sorescu este încadrat la Centrul Operațional – Serviciul Cabinet, din păcate pentru noi cetățenii la Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În schimb, cel care este încadrat la „serviciul” 112 îndeplinește rolul de șofer personal al comandantului IPJ Caraș-Severin, Viorel Avram!! Aceasta în condițiile în care Marius Sorescu are cea mai mare funcție în acest compartiment, având și o remunerație pe măsură. Să vă mai spun că Serviciul Cabinet al șefului inspectoratului Viorel Avram este condus de cms. șef Dinu Nicorici, cel care în ultimii ani este un abonat al salariilor de excelență?

Cu alte cuvinte, cel care ar trebui să răspundă în situații precum a fost acela al apelului Alexandrei de la Caracal, în timpul solicitării de sprijin se află la dispoziția comandantului Avram! O știe tot inspectoratul! În atari condiții, cetățenii acestui județ se întreabă, pe bună dreptate, dacă domnul Sorescu apelat la 112 răspunde și oferă soluții viabile de la volanul superbului Audi A4, culoare vișină putredă? Ori îi localizează direct din trafic pe cei aflați în situații limită?! Nu râdeți, speța de la Caracal a fost și ea luată „la mișto” de către un operator iar astăzi o țară întreagă se dă de ceasul morții!

Din informațiile pe care le dețin, chiar Inspectoratul General al Poliției Române, celebrul IGPR a solicitat în mod expres, printr-o adresă transmisă șefilor de unități de poliție teritoriale, ca prin activitatea de planificare structurală sau management organizatoric „fiecare funcționar public, cadru militar în activitate, funcționar public cu statut special, personal contractual, gradat sau soldat profesionist să își desfășoare activitatea organizatorică pe postul în care este încadrat și salarizat, potrivit prevederilor statului de organizare cu respectarea prevederilor din fișele posturilor. Conform prevederilor art. 271 (i1) din legea 360/2002 privind statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare, acestea stabilesc în mod limitativ modalitățile în care raporturile de serviciu ale polițiștilor pot fi modificate, precum și faptul că orice modificare a felului sau a locului muncii trebuie efectuată cu respectarea cadrului legal specific”.

Doar că funcția de șofer, cea pe care o îndeplinește agentul șef principal Marius Sorescu, nu se regăsește în statul de funcții al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin!  Și-atunci cum este posibil ca un om care este remunerat din bugetul statului român pentru a răspunde nevoilor urgente ale cetățenilor la 112, nu își îndeplinește atribuțiile din dispoziția comandantului de inspectorat Viorel Avram??

Gurile rele vorbesc de faptul că practica lui Sorescu, de a „apărea” în funcții din compartimentele poliției în care ulterior devine invizibil pentru colegii săi, datează încă din perioada în care acesta îndeplinea rolul de polițist al Serviciului de Acțiuni Speciale, cea care-l va ajuta să întregească mult mai repede rândurile „tinerilor” pensionari rezerviști.

Evident, întrebarea Reper 24 este una simplă, la care pot răspunde și cei care au picat bacul în vară: Dacă Liviu Dragnea a fost condamnat la pușcărie pentru abuz în serviciu în cazul celor două angajări fictive, cum se numește angajarea lui Sorescu la mascați și mai apoi la 112, dacă, în același timp, Sorescu se afla la dispoziția șefului de inspectorat în postura de șofer, funcție care nu există??

Cu tot respectul, domnule comandant Viorel Avram, aștept cu interes dreptul dumneavoastră la replică, așa cum deontologia profesională mă obligă să o cer.

Așadar, în care din cazuri se aplică cu adevărat legea: Liviu Dragnea sau Viorel Avram?

Adio ROMÂNIA

Stiri similare

21 Comentarii

 1. Queen Marry

  Ce să ceri de la Nicorici care n-a întocmit un DOSAR Penal în viața lui????
  Domnule FIFOR,cât ne mai păcăliți cu conducerea asta PENALĂ de la Caraș-Severin?

  Raspunde
 2. Nicu

  E la modă. Băiatul ăsta e şofer de pe vremea lui El dotore Stolojescu, ani de zile pe ştat la ,,mascați”, plătit bine dar muncește ca şofer dă bos.
  A preluat funcția de la Radu Fane 5 butoane, marele comisar-șef dr. ajuns din şofer şef de poliție la B. Herculane, apoi şef la Serviciul Arme,pe aceeaşi schemă, in acte luptător SAS, în relitate şofer Uber (fără funcție în ştatul de plată).
  Da ,aveti dreptate e același lucru ca la Dragnea, eşti plătit pt a face ceva,dar lucrezi la partid, pardon la şăfu al mare “.

  Raspunde
 3. Dany

  Sunt foarte multe cazuri. Mulți polițiști sunt încadrați pe funcții bune, iar ei in realitate nu execută acele sarcini din fisa postului. Sunt la dispozitia unor sefi. Au dat o forma cică legală “detașat sau delegat”, dar fără respectarea procedurilor legale. Mai sunt câțiva șefi de servicii cunoscuți ca “impresari”. Se pricep in a “muta” politisti dintr-un județ in altul sau intrajudetean.

  Raspunde
 4. Queen Vassy

  Din punctul meu de vedere conducerea IPJ Caras ar trebui premiata si felicitata ca nu avem cazuri ca cel de la Caracal măi bacuuus…
  Te intreb eu măi tarane exista in tara asta vreun șef de pol care sa nu dispună de șofer , ținând cont ca azi esti aici si maine tre sa fi cine stie unde si poimâine in alta parte
  Poi ce i șeful IPJ șofer de tir?
  Poi Nicorici este pus sa faca dosare penale sau sa reprezinte instituția ?
  Poi este o greseala sa fi prezentabil si sa sti sa vb cu elegantă si rafinament sa ai cuvintele la tine?
  Poi omul asta tre sa vb ca la birt măi jivane?
  Si probabil acel Marius de care pomenești are un mare talent la condus si nu produce o tragedie pe șoselele patriei cu șeful IPJ lângă el sa fim de mirul lumi
  Cred ca primul criteriu de selecție a fost ca este anti alchool nu poti sa pui orice bețivan sa te care , mi se pare logic
  Cat despre Fifor are alte priorități si probleme nu sa asculte cacaturile ce le scrieți voi sa va fie rusine … penalilor

  Raspunde
  1. Dan masiv

   Cu salariile de la ipj caras faceam un drum cu 2 benzi caransebes resita si scriam aici sunt bani celor de la ipj

 5. Gimmy

  Pe Avram îl ține-n brate Fifor, ca doar e prieten cu Mocioalca… Și nici n-are… oaie s-o facă. Sunt deja atâtea adunate și ăsta, Viorel le râde tuturor în față…

  Raspunde
 6. Mircea P.

  “… așa cum deontologia profesională mă obligă să o cer …”
  De ce nu te obliga deontologia sa si verifici afirmatiile pe care le faci?
  Ca Marius Sorescu asta nu isi are locul pe acolo si ca e doar un parazit, sunt total de acord.
  Dar (intotdeauna exista un dar, pe care deontologia te obliga sa-l iei in calcul), “Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112″ de care spui tu, care de fapt se cheama Serviciul 112 (aia cu SNUAU este de fapt Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență si se refera la reteaua de echipamente IT&C operata), este un serviciu din cadrul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (institutie militarizata, coordonata de CSAT si controlata de Parlament) si nu are nicio treaba cu angajatii din Politie. Politia este doar unul dintre multii beneficiari catre care, operatorii 112 directeaza cazurile de urgenta in functie de necesitatile apelantilor.

  Raspunde
 7. Marius

  Cel mai usor se urca treptele ierarhice din postura de sluga a sefului.Mergi cu masina ii duci copiii la scoala.ii cari nevasta la coafor sau aduci cartofii din piata .spaga de la sefii de post..etc.Astia care fac pe milogii deschizand sau inchizand portiere de fapt sunt cei care si-au deschis o usa spre promovare rapida.Si in jandarmerie si la pompieri sunt situatii similare.Seful tra sa aiba un sofer la dispozitie pt ca la unele “sedinte” el mai “gusta” anumite licori si nu are voie sa puna manuta pe volan ca-l vaneaza aia de la rutiera.Toti poliistii stiu despre mizeriile astea locale dar degeaba au semnalizat presei ..

  Raspunde
 8. Nypd

  Avram cu cele mai multe ralizari pe plan personal si cel care a reusit sa creeze o mica mafie in IPJ , cei care colecteaza cei care benefiiaza de protectie si cei care sunt avansati . DNA -ul cand ajunge sau nu se doreste schimbarea lui ?

  Raspunde
 9. zero

  Bree oameni buni!
  Când în contrarietate cu “tradiţia” de evul mediu, în statutul de funcţiuni nu se mai prevede miliţian (soldat) ca ordonanţă pentru comandant, ca pe vremuri, ce aveţi cu şoferul?
  Nu văd paralela cu miliţia din Caracal. Dar nici perpendiculara.
  Şi în condiţiile în care ascultarea unui minor este obligatorie pentru onorabili “judecători” numai dacă acesta ar fi împlinit vârsta de 10 ani (vezi codul de procedură civilă), iar în rest ascultarea ar fi facultativă,
  de ce ar fi obligat un miliţian de la Caracal să asculte la 112 apelul un copil care nu a făcut dovada că a împlinit 10 ani? Sau să îl ia în serios?
  Sunt “drepturile” copilului (în România).
  Dura lex sed … ex. Ex ossibus ultor!
  De parcă Vela nu îşi folosea (discret) şoferul sau colaboratorii ca să îl ducă pe la curve, când îl aşteptau doi copii acasă…
  Că e de notorietate.

  Raspunde
 10. Robyn

  Poate nu îs yo mai informat, dar nu am citit vreo stire in care sa scrie ca politia rutieră isi trag colegii pe dreapta; pe aia care îs băuti si urcati in partea “greșită” a masinii.
  Intrebarea mea e : la Remetea Mare a murit un polițist de mana unui interlop, la Caracal nu au putut găsi o copilă in 19 ore. Păi ce e pregătită politia sa faca? Doar cazuri simple?

  Raspunde
 11. Resursa umana

  Problema de bazs este dacă respectă sau nu legea. Orice inspectorat are un Regulament de organizare și funcționare, aprobat de igpr. Are si un Stat de organizare cu posturi , funcții. Daca la Centrul operational este prevszut post./funcție de șofer este ilegal pentru ca in regulament sunt stabilite atribuțiile celor care încadrează centrul operațional. (Dispecerrat si acces in inspectorat). Trebuie șofer ca sa ajunga la tel de 112? Trebuie sofer la “poarta de acces”? . Rspuns ldgal.Nu!. Este legal ca un șofer sa aibă sporuri de documente secrete cand el face foi de PARCURS? Legal, NU. La Centrul operațional serviciul se preda pe baza de proces verbal si se poate vrrifica daca șoferul a predat vreodata un serviciu. Nici un șef de politie judeteana nu are drept la șofer la dispoziție. Poate folosi pentru depladari pe cel de serviciu la echipa operativa.Activitatea sefului ipj se desfășoară in proportie de 99 la suta in birou. El tr sa conduca nu sa meargă in teren decat la evenimente deosrbit. Există ordin al ministrului care spune cum se folosesc de catre sefi mașinile de serviciu. Nu poate.soferul sa il aduca la serviciu pe seful politiei fara sa incslce legea. Doar cei din mai.si igpr au.acest.drept. Seful politiri județene nu poate avea la dispoziție mai multe mssini cate folosește avram și sorescu. Tot ilegal le folosecd si ca acetsa este adevărul se constată din faptul ca pun geamuri fumurii sa nu ii vada “lumea:. Fac supravegheri operative? De cine se ascund dacă sunt cinstiti? Folile de parcurs se pot verifica, cu greu le mai pot modifica si masinile la fel. Cati km face seful ipj pe lună. . la ce activități a participat? Se poate verifica pentru ca unde participă (sedinte, ontroale, evenimente) se intocmesc acte (procese verbal.Daca folosesc auto in scopuri personale este tot infractiune. Dacă se verifica si autoa ATL si altele albe cu geamuri fumurii vor ovea mari greutăți sa justifice km parcursi de șef și șofer. Unii spun ca mașinile “mergeau.” si cand cei doi erau in concediu.

  Raspunde
 12. SRU

  Pentru Resursa umana : este foarte ușor să îi prindă cu “mâța în sac”și cu abuzul în serviciu. Daca fișa postului pentru cei care sunt încadrați ca agenți pe posturile de la Centrul operational , (dispecerat sau acces) nu sunt identice au ” pus-o”.Am lucrat la “cadre ” si stiu foarte multe. Cei de la dispecerat au fise identice, la fel si cei de la acces. Aici nu poti adăuga sau reduce din atributii la unul si sa adaugi la altul. Daca este incadrat la Centrul operational si părăsește incaperea fara aprobare este.grav. Cum sa fie șofer daca este incadrat la Centrul operational. In fiecare an se fac evaluari de serviciu ale polițiștilor. Cine a intocmit fisa postului, l-a evaluat anual si a stabilit indicatorii de performanta ai soferului va raspunde daca aceștia nu sunt in conformitate cu atributiile din ROF și Statul de organizare.

  Raspunde
 13. Colegul

  Jos pălăria.
  Jos pălăria pentru omul,polițistul si colegul Marius Sorescu .Multi ar trebui sa ia exemplu de la acest om care își vede de treabă lui . Dacă nu ar avea calități umane de maximă calitate si pregatirea necesara ,cu siguranta nu ar fi lucrat cu 4 inspectori sefi .
  Rusine colegilor care s-au gândit sa-l amestece în aceste mizerii si interese .
  Mult respect Marius.

  Raspunde
 14. Colegul

  Colegul
  august 2, 2019 la 5:42 pm
  Jos pălăria.
  Jos pălăria pentru omul,polițistul si colegul Marius Sorescu .Multi ar trebui sa ia exemplu de la acest om care își vede de treabă lui . Dacă nu ar avea calități umane de maximă calitate si pregatirea necesara ,cu siguranta nu ar fi lucrat cu 4 inspectori sefi .
  Rusine colegilor care s-au gândit sa-l amestece în aceste mizerii si interese .
  Mult respect Marius.

  Raspunde
 15. Cosmin

  Un articol scris foarte eronat….fără a avea informații concrete… înainte de a scrie un articol trebuie sa va documentați mai bine. Nu ascultați ce zic toți nemernicii și ciudoșii. Nu este nimic adevărat din ce scrieți aici. Acest băiat Marius este încadrat unde trebuie sa fie încadrat șoferul șefului IPJ și are atribuții de șofer in fisa postului. Rușine Reper24! Vreți sa denigrați Politia Caras Severin și pe șeful ei, inspectorul șef Viorel Avram care nu face ilegalitați cum fac alții…

  Raspunde
 16. Contabilul

  Câte ore suplimentare au fost platite pentru cei care asigura permanență la ipj centrul operational ( dispecerat și poată acces persoane, la acces auto este sistem deștept facut de pe vremea lui Micu) pentru ca sorescu sa fie “scos din producție ” și sa devină “intermediar și om bun la toate “? Alo, se aude la DGA, MAI?

  Raspunde
 17. Seb

  Este baiat bun sorescu. Daca vorbește îi înfundă pe toți sefii. Fișa postului pentru sorescu este întocmită cu încălcarea regulamentului si posturilor din stat. La Centrul operational sunt DOAR POSTURI FIXE (CALA ARMATA SANTINELE). NU POTI TRECE ATRIBUTII DE ȘOFER CA NU AI VOIE SA PARASESTI POSTUL. SIMPLU. DACA ERA PE FUNTIE LA ALT COMPARTIMENT (RELATII PUBLICE.ETC. ERA DE DISCUTAT. SEFUL IPJ nu are dreptul legal la șofer. SEFUL IPJ MEHEDINȚI A FOST SACTIONAT DISCIPLINAR EXACT PENTRU ACELASI LUCRU. (In urma cu ceva timp ). Este cinstit sorescu dar din salariu de agent sa spuna cum a cumparat 2 apartamente si mai multe mașini? Nu sunt pe numele lui? Sunt pe firma din micro 4 ? Intradevar edte un om respectuos cu toată lumea, nimic de zis. Cred ca si angajatele lui Dragnea erau de treaba dacă lucrau la psd si erau platite pentru altă munca. SPOR DE 10 %LA SALARIU PENTRU SECRETUL CONTINUTULUI FOILOR DE PARCURS ? CURAT MURDAR !ORICE PROCUROR POATE FACE DIFERENTA DINTRE O FISA A POSTULUI INTOCMITA LEGAL SI UNA ILEGAL. NU POTI TRECE IN FISA LA UN INTERNIST SA facă OPERATII pe creier CHIAR DACA LUCREAZA IN ACELASI SPITAL . FIECARE SECTIE CU TREABA EI. FUNCTIILE DE ȘOFER SUNT STRICT LIMITATE LA POLITIE DE MAI MULTI ANI. SEFII AU DREPTUL SA CONDUCA MASINILE POLITIEI. In statrlr de organizare sunt prevazute in mod expres functile/posturile de șofer. A stabilii atributii de șofer la alte FUNCȚII/posturi este ILEGAL. II DA SI SPOR DE SOFER?

  Raspunde
 18. Colegul

  O INTREBARE PENTRU REPER 24 SI SEFUL IPJ :EXISTA O ASEMANARE (MOD DE OPERARE) IN CUMPARAREA VILEI DIN ZONA CALEA TIMISOAREI DE CATRE SEFUL IPJCS SI APARTAMENTUL CUMPARAT DE ȘOFER (SOCRII) IN ZONA TIPOGRAFIEI DIN REȘIȚA?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei