Caransebeșul, între real și imaginar! Seară de carte și film pentru caransebeșeni

modelmic+editorial

 

Galeria de Artă „Corneliu Baba” a Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeș a găzduit marţi, 22 august, lansarea volumului „Dosarul Brâncoveanu, între real și imaginar“, autori Ioan Cărmăzan, Vasile Bogdan, Titus Suciu, Veronica Blaj, Liliana Ardelean, Monica Rohan, Mădălina Bobleanță, Constanța Marcu, Rodica Pop, Silvia C. Negru, Maria Nițu, Doina Moț, Dana Gheorghiu şi Nina Ceranu.

Evenimentul a fost organizat de Primăria municipiului Caransebeș, Casa de Cultură din municipiu, în colaborare cu Uniunea Artiștilor și Realizatorilor de Film în România, Uniunea Scriitorilor – Filiala Timișoara, Editura Eubeea și Clubul de la Timișoara.

Volumul „Dosarul Brâncoveanu, între real și imaginar“ a fost îngrijit de Doina Moț, editor Nina Ceranu, și a apărut la Editura Eubeea, Timișoara, 2017, autori, membrii Clubului de la Timișoara. Fiecare scriitor, membru al  Clubului de la Timișoara, a prezentat drama familiei Brâncoveanu în funcție de simțămintele lui, volumul bucurându-se astfel de o bogată diversitate stilistică.

Prezentarea volumul a fost făcută de către regizorul Ioan Cărmăzan, președintele UARFR. Au mai luat cuvântul prof. univ. dr. Cornel Ungureanu, scriitor, critic și istoric literar, președintele Uniunii Scriitorilor – Filiala Timișoara, directorul Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeș, dr. Ioan Cojocariu, dar și alți scriitori, membri ai Clubului de la Timișoara.

Tot marţi-seară a avut loc şi deschiderea Festivalului de Film, în Parcul „General Ioan Dragalina“, când a rulat filmul „Cu mâinile curate”, regia Sergiu Nicolaescu. Manifestarea culturală va continua în 23 august cu „Casa din vis” – regia Ioan Cărmăzan, în 24 august „BD la munte şi la mare”, în regia lui Mircea Drăgan, vineri va fi „Operaţiunea Monstrul”, regizor Manole Marcus, iar în ultima seară, în 26 august, „Mihai Viteazul”, în regia lui Sergiu Nicolaescu.

lansare carmazan 2

 

Cosmin VLAD

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei