Caransebeşul se pregăteşte pentru „Luţă Ioviţă”

modelmic

În perioada 12-13 aprilie, Primăria municipiului Caransebeş şi Casa de Cultură „George Suru” Caransebeş organizează cea de a XXIV-a ediţie a Concursului internaţional de interpretare vocală şi instrumentală „Luţă Ioviţă”.

Festivalul-concurs pentru solişti vocali şi instrumentişti, care se va desfăşura în Caransebeş, este o expresie a dragostei şi preţuirii faţă de patrimoniul muzical din Banat şi din ţară, constituind o modalitate constantă de descoperire şi afirmare a talentelor interpretative din România şi a românilor din Republica Moldova, Serbia, Ungaria şi Ucraina.

luta iovita 1

Concursul se desfăşoară pe două secţiuni: interpretare vocală şi interpretare instrumentală. Vârsta participanţilor trebuie să fie cuprinsă între 16 şi 40 de ani.

Fişa de înscriere în concurs va fi completată şi expediată până în data de 9 aprilie a.c., pe adresa: Casa de Cultură „George Suru”, Caransebeş, str. Nicolae Corneanu, nr. 6, jud. Caraş-Severin, cod poştal 325400, pe adresele de e-mail sau la la numărul de fax menţionate mai jos, sau se poate completa la sediul instituției.

Concurenţii vor prezenta două piese muzicale, o doină fără acompaniament şi un cântec de joc cu acompaniamentul orchestrei.

Este obligatoriu ca toţi concurenţii să prezinte melodia de joc transcrisă pe note muzicale (partitură) până în data de 9 aprilie, la numărul de fax: 0255-514609, sau pe adresele de e-mail: cultura_caransebes@yahoo.com, cultura.caransebes@gmail.com;

Organizatorii asigură masa şi cazarea, deplasarea fiind suportată de concurenţi sau de instituţia pe care aceştia o reprezintă.

Juriul, format din personalităţi ale muzicii populare româneşti, va acorda următoarele premii, la fiecare secţiune, precum și TROFEUL „LUȚĂ IOVIȚĂ”: MARELE PREMIU –  2.000 lei; PREMIUL I    – 1.000 lei; PREMIUL II   –   800 lei; PREMIUL III  –   600 lei; MENŢIUNE    –   400 lei.

În funcţie de numărul de participanţi şi de valoarea interpretativă a concurenţilor, juriul îşi rezervă dreptul de a redistribui valoarea premiilor.

Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon: 0255-514609; 0724-235876 .

Cosmin VLAD                                                                                                         

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei