Caransebeşul are spălătorie și curățătorie ecologică

modelmic

 

La Caransebeş a fost inaugurată vineri spălătoria şi curăţătoria ecologică non-chimică „Gugulania”, situată pe str. Vasile Alecsandri, nr. 12, în imediata apropiere a Serviciului Taxe şi Impozite. Aceasta oferă servicii de spălătorie, curăţătorie, călcătorie pentru articole textile, haine din piele, blană, precum şi pentru ţesături pretenţioase, fiind dotată cu mijloace de tratare şi de curăţare umedă.

„Sperăm să ne atingem obiectivul, care nu e altul decât satisfacerea clienţilor din Caransebeş şi din zonă. Curăţătoria este una umedă, fiind o alternativă la curăţătoria chimică. Unitatea este dotată cu şapte utilaje – o masă de scos pete, o maşină de spălat, un uscător, un manechin, o masă de călcat, un generator de aburi şi o masă specială de călcat cu calandru, pentru lenjerii, al căror cost se ridică la 30.000 de euro, cinci dintre ele fiind achiziţionate din Suedia, şi două din Italia”, a spus Gheorghe Hogea, administratorul SC „Gugulania Land” SRL.

Curăţătoria este singura din zonă în întregime ecologică, doar la Timișoara mai existând două de acest tip, astfel că se poate spune că municipiul Caransebeş este singura localitate din Caraș-Severin care prestează servicii ecologice non-chimice.

Prezent la eveniment, primarul Marcel Vela a subliniat necesitatea acestui serviciu pentru cetăţenii Caransebeşului şi din zona adiacentă municipiului.

„Iniţiativa noastră de a implementa o asemenea unitate de prestări servicii a avut mai multe argumente, primul fiind această necesitate pe piaţa serviciilor din Caransebeş, apoi faptul că am creat locuri de muncă prin personalul care lucrează în această spălătorie şi, nu în ultimul rând, am dorit să dovedim că avem preţurile cele mai mici din tot Banatul, că suntem singurii din Caraş-Severin care am realizat o spălătorie umedă, ecologică şi care să protejeze hainele şi tot ceea ce ţine de lenjerii, astfel încât să asigure calitate la orice proces care se aplică în fluxul tehnologic, în beneficiul clienţilor. Îi invităm pe toţi cetăţenii să apeleze la acest serviciu public, pentru că el nu oferă doar calitate, ci este şi foarte ieftin şi foarte util”, a spus Marcel Vela.

Programul spălătoriei este de luni până vineri, între orele 8-14 şi 15-18, iar sâmbăta de la 8 la 14.

Cosmin VLAD

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei