Caransebeşul, un meci mai greu şi o victorie mai frumoasă, la Buchin

modelmic

Etapa a XIII-a a Ligii a IV-a a programat duminică, 26 noiembrie, partida Rapid Buchin – Viitorul Caransebeş, meci încheiat cu scorul de 2-5, la pauză fiind 3-1 pentru formaţia oaspete.

Caransebeşenii puteau deschide scorul în minutul 3, după un corner executat de Şandru de pe stânga, însă O. Bălan a trecut pe lângă mingea deviată de un fundaş advers. În minutul 9, acelaşi Şandru a repetat figura, de această dată fiind rândul lui Covăsală şi din nou al lui O. Bălan să treacă pe lângă gol. Şandru a ratat şi el ocazia de a deschide scorul în minutul 11, când a reluat peste poartă, de la 10 metri, centrarea trimisă de pe dreapta de Ciucur.

Căpitanul caransebeşean şi-a reparat însă greşeala în minutul 14, când i-a centrat de pe dreapta lui Neagu, iar acesta, de la 12 metri, a trimis plasat în vinclul drept al porţii lui Băluţă.

În minutul 24, Neagu a executat o lovitură liberă de la 35 de metri direct pe poartă, prinzându-l pe Băluţă pe picior greşit şi mărind avantajul echipei sale la 2-0.

În minutul 27 oaspeţii au înscris din nou, după ce Şandru a scăpat spre poarta adversă şi, de la 14 metri, a trimis plasat în vinclu.

Gazdele au avut prima ocazie mai periculoasă în minutul 30, când D. Frenţ a centrat de pe dreapta, mingea a ajuns la Marina, care a reluat dintr-o bucată, la colţul lung, însă balonul a trecut pe lângă poartă.

În cele din urmă, Buchinul a redus din handicap în minutul 33, în urma unei faze în care acelaşi D. Frenţ l-a servit din nou pe Marina, şutul acestuia, de la 11 metri, ducându-se în stânga lui Birăescu, al cărui plonjon s-a dovedit inutil.

Caransebeşenii şi-au mărit avantajul la doar trei minute de la reluare, după o acţiune purtată pe partea dreaptă de Ciucur, care, deşi talonat de Dovlete, a reuşit să intre în careu şi, de la 8 metri, l-a executat pe Băluţă cu un şut puternic la colţul scurt.

Din acel moment, gazdele s-au văzut mult mai mult în meci, iar în minutul 71, Cărăuşu a executat un corner cu efect de pe partea stângă, mingea întâlnind transversala porţii apărate de Birăescu. După trei minute, Al. Frenţ a centrat bine de pe stânga, iar Vilcinschi a reluat cu capul, de la 8 metri, în stânga lui Birăescu.

Cel de al cincilea gol al oaspeţilor a venit în minutul 86, în urma unei faze în care Neagu a prelungit mingea venită din degajarea lui Birăescu, Şandru a scăpat singur şi l-a driblat elegant pe Băluţă, după care a trimis balonul în poarta goală.

„A fost un meci ceva mai greu decât cele pe care le-am disputat până acum, un meci cu ambiţii locale, dacă pot să spun aşa, dar e bine că în cele din urmă am câştigat, restul nu mai contează… Ne aşteaptă, probabil, o rejucare a meciului cu Croaţia Clocotici, care în etapa a XII-a nu s-a prezentat la partida de pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, dar nu ştim nimic sigur, aşteptăm decizia de la AJF Caraş-Severin”, ne-a declarat după meci antrenorul caransebeşean Ion Bica.

ion bica 1

Rapid Buchin: C. Băluţă, S. Dovlete, A. Vilcinschi, I. Gaje (min. 82, E. Rafa), V. Dragomir, M. Stepanescu, D. Frenţ, R. Cărăuşu, Al. Frenţ, I. Drăgoi, M. Marina; rezerve: I. Dragomir, I. Curcanu. Antrenor, Monică Boştioacă.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, M. Mariţescu, Gh. Valuşescu, G. Negrei, N. Jula, Al. Ciucur (67, Al. Avramovici), R. Covăsală, Al. Dumitru (53, N. Imbre), D. Şandru, A. Neagu, O. Bălan (87, H. Bona); rezerve: D. Socaci, A. Ţundrea, C. Ţuţul. Antrenor, Ion Bica.

A arbitrat la centru Constantin Stamatoiu (Moldova Nouă), asistat la cele două linii de Alexandru Stamatoiu (Moldova Nouă) şi Emanuel Cicu (Caransebeş).

Observator, Mihai Moatăr (Reşiţa).

Cosmin VLAD

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei