În Caraș-Severin continuă lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor, fără costuri pentru cetățeni

modelmic

 

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Caraş-Severin a semnat, în 2018, contracte de finanțare a lucrărilor de cadastru general, fără costuri pentru cetățeni, cu 59 de primării din județ, în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF). Lucrările de cadastru general sunt finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Caraş-Severin.

În 2018, OCPI Caraş Severin a semnat contracte de finanțare cu 59 de unități administrativ-teritoriale (UAT), iar 54 dintre acestea au încheiat contracte de prestări servicii de înregistrare sistematică a imobilelor, pentru o suprafață de 50.566,77 de hectare și un număr estimat de 65.251 de imobile.

De asemenea, anul trecut, în cadrul lucrărilor de cadastru general pe sectoare cadastrale, în județul Caraş-Severin au fost înregistrate 3.610 de imobile, reprezentând o suprafață de 1758,84 de hectare”, explică Leontina Tuncu, purtător de cuvânt al OCPI Caraş-Severin.

În prezent, din totalul de 77 de UAT- uri din județul Caraş-Severin, în 68 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro.

foto:monitoruldevrancea.ro

 

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei