Caraș-Severin, Mehedinţi și Teleorman sunt la egalitate! „Deșert” pentru mediul de afaceri

modelmic+editorial

Economia locală este de­pen­dentă de Bucureşti şi de cele mai dez­voltate ze­ce judeţe printre care, din păcate, nu se numără și județul Caraș-Severin. Mai grav decât atât, județul nostru nu doar că n-a reușit să intre în top 10, dar nu există nici măcar la mijlocul listei.

Alături de Mehedinți și Teleorman, Caraș-Severinul este invizibil în ceea ce privește mediul de afaceri, un adevărat „deșert” pentru business, după cum apreciază Ziarul Financiar.

Cu toate că în ultimii ani depen­den­ţa de Bucureşti a busi­nes­sului local a scăzut, iar ju­de­ţele în care s-au făcut in­vestiţii devin din ce în ce mai vizibile pe harta eco­nomică a României, județul Caraș-Severin este de negăsit.

Creşterea businessului local a venit exact acolo unde au fost investiţii, mai apreciază Ziarul Financiar. Mai exact, cele mai puternice zece judeţe (cu excepţia Capitalei) aveau în 2008 o contribuţie de numai 18% în businessul local, de două ori mai mică decât în 2016. S-a înregistrat practic cel puţin o dublare a cifrei de afa­ceri în pe­rioada 2008-2016.

În același timp, judeţele de la coada clasamentului, printre care se situează și Carașul, şi-au menţinut ponderea în business în perioada 2008-2016 la doar 3-4%.

Alexandra JURCA

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei