În Caraș-Severin numărul cauzelor penale având drept obiect coronavirusul, a crescut la 34

a

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin a centralizat și a dat publicității cauzele aflate în cercetare, având drept obiect coronavirusul. Prim Procurorul Laura Iancu a detaliat pentru Reper24:

„Îi asigurăm pe locuitorii Banatului de Munte de fermitatea, vigilența și corectitudinea procurorilor. Toți magistrații am depus un jurământ, să respectăm drepturile și libertățile cetățenilor. Dacă săptămâna trecută au fost 29 de dosare penale, astăzi avem 34 de dosare penale, repartizate astfel: 3 dosare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița, 22 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, 4 dosare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița și 4 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă. În aceste dosare s-au fixat și termene de judecată, cel mai scurt fiind 18 mai, iar cel mai lung 20 iunie anul acesta.

Toate măsurile luate în aceste dosare se prezintă pe situl Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, în așa fel încât opinia publică să cunoască în ce constă situația aceasta. Am constatat săptămâna trecută fermitatea procurorilor și permiteți-mi să o felicit pe d-na Maria Colțan de la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Caransebeș și pe magistrații de acolo, după cum îl felicit și pe d-nul Mihai Dobre prim procuror delegat la Parchetul de pe lângă judecătoria Moldova Nouă. Acești magistrați și-au făcut datoria și au fost fermi pe poziții“.

aa

„În această perioadă toți facem sacrificii: copii stau în casă, bătrânii stau în casă, respectă regulile. Le respect la rându-mi atitudinea lor și-i asigurăm că toți colegii mei, magistrații din instituția pe care o conduc, sunt pe poziții: apără drepturile și libertățile cetățenilor. E nevoie de acea unitate, de purtarea măștilor, de respectarea distanței sociale. Sunt niște reguli care trebuie respectate și nimeni nu poate face ceea ce vrea și nimeni nu cred că își dorește să aibă dosar penal. Unii oameni fac ceea ce spuneam adineauri, dar alții fac exact contrariul, cu totul altceva decât ceea ce pretind că trebuie făcut.

Ca șef de unitate îmi asum răspunderea pentru aplicarea corectă a legii și respectarea în această perioadă a măsurilor impuse. Este un decret emis de președintele României pe care trebuie să-l respectăm. Comunicarea soluțiilor în dosarele aflate în lucru, se va face la încetarea stării de urgență, printr-un ordin pe care l-am emis. Toți cei nemulțumiți de soluțiile din dosar pot ataca aceste soluții în termenul prevăzut de lege și le garantez că nu vor pierde termenul de 20 de zile în declararea căilor de atac“.

În finalul discuției prim procurorul Laura Iancu a mai precizat că aici, în Caraș-Severin, trebuie să găsim propriile soluții; nimeni din afară nu ne ajută mai bine decât noi, în asigurarea prevenției. „Ne cunoaștem noi între noi și e bine să fim prevăzători“.

 

Dan AGACHE

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei