Caraș-Severin, sub cod portocaliu de vânt puternic! Drumul spre Semenic a fost închis!

modelmic

Drumul spre Muntele Semenic a fost închis circulației, până în această după-amiază la ora 16:00, informează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic. Județul Caraș-Severin se află la această oră sub cod portocaliu de vânt puternic, care la rafală poate depăși 100 de km/h.

Atenţionarea vizează zona de munte aflată la peste 1800 m, dar şi localităţile: Moldova Nouă, Oravița, Oțelu Roșu, Băile Herculane, Mehadia, Teregova, Zăvoi, Turnu Ruieni, Cornereva, Bozovici, Slatina-Timiș, Pojejena, Berzasca, Bucoșnița, Obreja, Armeniș, Băuțar, Iablanița, Sichevița, Cornea, Sasca Montană, Lăpuşnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Eftimie Murgu, Ciclova Română, Glimboca, Gârnic, Bolvașnița, Domaşnea, Șopotu Nou, Socol, Cărbunari, Naidăș şi Marga.

Se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși local 90-100 km/h, iar la peste 1700 m peste 110 km/h, precum şi fenomene asociate – ninsoare viscolită.

„Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul intensificării vântului să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Semenic” al judeţului Caraş-Severin sunt pregătite să intervină în sprijinul populației și autorităților publice locale, pentru limitarea și înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase”, informează purtătorul de cuvânt al ISU Caraș-Severin, Elena Tarla.

Acesta mai adaugă că DJ 582 E Prislop  – stațiunea Semenic este închis până la ora 16:00 din cauza condițiilor meteo nefavorabile  – vânt, viscol, ninsoare.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei