Caraș-Severinul înregistrează încă un decedat infectat cu COVID-19. Al 7-lea și sperăm ultimul

aa

În cele două luni și jumătate de criză sanitară provocată de pandemia de COVID-19 în județul Caraș-Severin au fost confirmate 112 cazuri, numărul celor infectați fiind același de 11 zile, fără niciun caz nou semnalat.  Conform datelor statistice primite de la Grupul de Comunicare Strategică s-au vindecat  91 de persoane; 41 Reșita și 50 Caransebeș, alte 11 persoane fiind declarate vindecate la unități sanitare din județul Timiș. Din păcate numărul deceselor a crescut la 7, încă o persoană pierzând lupta cu virusul.

Cel de-al șaptelea deces din Caraș-Severin este cel al domnului de 81 de ani din Reșița, aflat de mai multă vreme la Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Reșița și confirmat cu noul coronavirus. Pacientul avea drept comorbiditati: insuficienta renala cronică în programul de hemodializă. A fost contact direct al soției sale, care este testata pozitiv în 01.05.2020, prima din familie care prezintă simptome Covid-19, prezentându-se în serviciul UPU Reșita și internată cu tratament specific ulterior. Este externata în 21.05.2020

Bărbatul decedat este testat pozitiv. Internat, apoi, în data de 05.05.2020, la Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, apoi transferat către secția ATI-Staționar 1 din 8.05.2020 în 11.05.2020. A fost apoi retransferat pentru o perioada de 10 zile și retrimis ulterior la ATI, în 20.05.2020, după ce starea i s-a agravat din nou. A pierdut lupta încă de ieri, iar medicii nu au mai reușit să facă nimic.

La această oră în unitățile sanitare din Caraș Severin se mai află internate două persoane infectate cu coronavirus: una la Caransebeș și cealaltă la Staționar 3 din Reșița. Se mai află în izolare peste 4.200 de persoane iar în carantină 6.

 

Dan AGACHE

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei