Caraș-Severinul, sub COD GALBEN de inundații! Vezi cum arată prognozele meteo!

modelmic

Hidrologii au emis în această dimineață mai multe avertizări de cod galben de inundații pe mai multe râuri din Caraș-Severin. Vizate sunt Bârzava, Nera, Timiș și Cerna.

Prognozele meteo anunță nu numai o vreme capricioasă în zilele ce urmează, cu temperaturi mult mai scăzute decât până acum, ci și precipitații abundente care pot duce la inundații.

Atenționările hidrologilor vizează mai multe județe printre care Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara, Gorj și Mehedinți, zone în care, în următoarele 48 de ore, pot apărea incidente pe râurile mici.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, atenționarea face referire în primul rând la cursurile superioare şi afluenţii mici ai râurilor Bega, Timiş,  precum şi Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera și Cerna, din judeţele Timiş și Caraş-Severin.

Atenționarea de cod galben este valabilă încă de la ora 12:00, până mâine la ora 20:00.

Conform atenţionării INHGA, fenomenele se pot produce cu intensitate mai mare pe râurile mici din bazinele superioare ale râurilor Bistra, Nera și Cerna.

Alexandra JURCA

Foto: http://activenews.ro/

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei