Cărășenii, invitați la o campanile umanitară cu efect dublu! Sânge pentru bolnavi, alimente pentru nevoiași

modelmic+editorial

 

Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte (ATOR BM), împreună cu Asociația ”Oameni cu suflet” Reșița organizează, în perioada 12-23 Iunie 2017 Campania umanitară ”ÎMPREUNĂ DĂRUIM VIAȚĂ”.

 

Este vorba de o campanie de donare de sânge, pe de o parte, urmând ca bonurile de alimente colectate de la donatori să fie transformate în alimente ce vor fi distribuite familiilor nevoiașe din municipiul Reșița, dar și din alte localități ale județului.

Astfel, persoanele care au împlinit 18 ani și care îndeplinesc condițiile necesare donării de sânge, sunt așteptate zilnic între orele 8-11:30 la sediul Centrului de transfuzie sanguină din Reșița, str. I.L. Caragiale nr. 1.

Aici se găsește un tabel în care persoanele care donează sânge și care doresc să renunțe și la bonurile de alimente care li se cuvin, pot sa-și lase datele de contact spre a intra în legătură cu reprezentanții asociațiilor organizatoare.

Campania are drept scop principal stimularea donării de sânge prin creșterea numărului de donatori, având în vedere criza permanentă de sânge cu care se confruntă spitalele, marcându-se, fiind marcată în acest mod și Ziua mondială a donatorului de sânge, sărbătorită anual în data de 14 iunie.

De asemenea, campania își propune sprijinirea familiilor nevoiașe (în special cele cu mulți copii), atât din municipiul Reșița, cât și din alte localități ale județului, prin colectarea bonurilor de la donatori, cu ajutorul cărora vor fi cumpărate alimente care vor fi distribuite celor aflați în nevoi, înregistrați în bazele de date ale celor două asociații.

În funcție de soliitări și dacă situația o impune, campania poate fi prelungită până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Coordonatorul acestei campanii este  Mihai Ciucur , tel. 0734.77.34.77.

Informații despre condițiile necesare donării și modalitățile de colectare a bonurilor de alimente:

  • Paul Legezeu – Asociația Umanitară ”Oameni cu suflet”, tel. 0745.330.972
  • Mădălina Jojart – asistent social ATOR Banatul de Munte, tel. 0742.172.210

 

 

Alexandra JURCA

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei