Cârcotaşilor mei, cu deosebită dragoste!

Cârcotaşilor mei

Am tot fost atenţionat de foşti colegi că se schimbă multe fără să se mişte nimic. Au dreptate colegii mei, într-o mână, e drept! Nu am dat aşa de de tare în capii Poliţiei cărăşene. Eu m-am gândit în prima fază, să nu o fac, repercursiunile nu ar fi puţine, la adresa mea mai puţine, e drept, că am plecat din sistem, dar la adresa celor rămaşi, mult mai consistente…..

Ce vreţi să ştiţi unii, puţini, e drept, care nu aţi plecat decât împinşi pe scări? Că nu puteţi schimba nimic? Asta trebuia să o ştiţi! Aţi negociat vreo ieşire cu salariu de excelenţă? V-aţi asigurat familia, în caz că plecaţi, iar soţia e musai să fie în vreo funcţie importantă? Aţi reuşit să vă prelungiţi „şederea” în Minister cu două, trei luni ? Nu vă e ruşine că încurcaţi unii din poliţiştii care pot mai mult ca voi, sau dacă nu pot, măcar încearca? Nu vă e jenă să vă priviţi în oglindă dimineaţa? Nu de alta, dar să fiţi siguri că mai respiraţi ……

Nu aveţi remuşcări că nu ştiţi cum miroase un hoţ, nu aţi văzut, nu aţi prins un hoţ, nu vă mustră conştiinţa, dar sunteţi manageri de top? Nu vă doare nimic dimineaţa, când priviţi în oglindă, vă vedeţi, ştiţi că doar sunteţi amici cu poliţiştii, în toată cariera aveţi maxim 2 dosare şi alea făcute ajutaţi fiind, dar sunteţi aşi atunci când trebuie să judecaţi un poliţist? Ce căutaţi, căpuşelor, între poliţisti, credeţi că vi se potriveşte totul numai pentru că aţi fost unşi politic ?

Câtă bătaie de joc mai suportă, nu numai poliţistul român, cetăţeanul român în general, atunci când voi faceţi pipi pe profesionalismul unor poliţişti oneşti ?

Am tăcut până acum, am crezut în buna creştere a voastră, în primul rând, dar voi nu aveţi bună creştere, voi v-aţi suit pe spatele colegilor să vă atingeţi targetul. Dacă până acum nu am dat nume, asta nu înseamnă că am reţineri. Voi da nume, cariere de poliţişti distruse de oameni politici, amici cu poliţiştii ajunşi în funcţii de conducere şi curve adevărate predispuse la sex pentru o stea pe umeri !

Iar când, după ieşirea la pensie mai aveţi şi dosare de handicapaţi, acum vorbesc serios, sau nu aţi ştiut, până să ieşiţi din Poliţie, că sunteţi handicapaţi, înseamnă că avem o problemă. Înseamnă că am fost conduşi de handicapaţi !

Ce e mai rău decât un rege chior în ţara orbilor ?

Sunt unii dintre voi, cei plecaţi de curând de la borcanul cu miere, care aveţi pensii de o sută de milioane, vechi, e drept , da` mulţi şi nefiind în stare să faceţi ceva pe cont propriu aţi plâns după funcţii, ba prin Primărie, ba pe la Consiliul Judeţean, adevărul că pensiile alea mici ale domniilor voastre, nu vă asigură subzistenţa…..

Atunci când în sistem câte un poliţist ieşea din mediocritate, aveaţi grijă întotdeauna să îl aduceţi la nivelul vostru, să nu care cumva să vă eclipseze !…

Aţi făcut băşcălie înainte de apariţia cărţii mele, deşi în sinea voastră vă era puţin teamă de oarece dezvăluiri, nemernicilor, vă dau o veste bună, nu pentru voi, biensur, cartea mea s-a epuizat şi la al doilea tiraj, nu ca berea caldă, cum a afirmat un No Name de la Municipiu, ca pâinea caldă, iar cererea din ţară a depăşit aşteptările, ca să nu vă mai spun că această carte s-a vândut din Austria până în Germania, din Anglia în Norvegia şi prin Canada şi Australia! Asta v-o pot spune sigur şi arăta cu probe, dar voi nu ştiţi ce sunt probele, nu, voi aţi mers întotdeauna pe suspiciuni rezonabile…. Iar ceea ce nu aţi înţeles voi, capete seci, este faptul că nu am scris o carte cu intenţia unei reuşite literare, în nici un caz, nici pentru a deveni vedetă, nu, voi m-aţi ajutat, fără impostura voastră nu aş fi reuşit să o scriu…. A propos, acum câteva zile am primit o propunere de traducere a cărţii în limba germană….

Şi de fiecare dată când în vreun articol de presă v-aţi regăsit, modul vostru de operare a fost cel al struţului, numai că struţul îşi lasă posteriorul afară şi e periculos, dragilor ! Sau poate începe să vă placă…..

Ce e sigur, în perioada următoare să urmăriţi atent Reperul, sigur o să vă placă !

Nu vă pup brusc !

 

Adi Nica

Stiri similare