Carina Pristavu: „Am reale dubii și suspiciuni cu privire la activitatea de la Romul Ladea”! Schimbarea directorului nu a fost una politică!

pristavu

A fost decizia mea, pe care mi-o asum”, a declarat inspectorul școlar general Carina Pristavu cu privire la schimbarea directorului Școlii Romul Ladea din Oravița. Decizia nu a fost una politică, a mai precizat șeful ISJ Caraș-Severin, în opinia căreia fostul director al unității de învățământ nu are legitimitate pe acest post în condițiile în care nu a ocupat funcția prin concurs, ci a fost numit prin detașare în interesul învățământului.

După cum se știe decizia ISJ-ului de la începutul acestei săptămâni de a-l înlocui pe directorul Marțian Lepa cu Radu Bompa s-a lăsat cu scandal, proteste și acuzații. Marțian Lepa reclama că înlăturarea sa din funcție este strict una politică și complet nejustificată. Mai mult decât atât, Consiliul Profesoral de la Romul Ladea s-a reunit și a votat demiterea nou numitului director Bompa. „Nu au ei ce să voteze, să ne înțelegem. Scrie foarte clar în regulament că pot să destituie cu două treimi din Consiliul Profesoral un director care va fi eliberat din funcție tot prin decizia și cu avizul ISJ. El nu putea fi eliberat din funcție pentru că el nu a ocupat funcția prin concurs, el a avut doar o detașare, lui efectiv i-a încetat detașarea”, este replica inspectorului general Carina Pristavu, care susține că decizia de schimbare a lui Lepa nu s-a făcut pe considerente politice, ci având în vedere mai multe sesizări primite cu privire la activitatea derulată în cadrul școlii.

„Din punctul meu de vedere, în momentul în care un întreg colectiv manifestă așa, ca un spirit de turmă, o unitate, o solidaritate în favoarea unei anumite persoane, înseamnă că într-adevăr persoana respectivă este profesional și colegial extraordinar de bine cotată și evaluată, ceea ce permiteți-mi să am reale dubii, pentru că în ultimii șapte ani a participat la două concursuri de directori și pe ambele le-a picat cu brio, sau există ceva acolo ceva ce încearcă să ascundă sub preș și nu vor să vină altcineva din afară și să le scoată la suprafață pentru a fi văzute și pentru a fi cunoscute.

De asta eu am reale dubii și suspiciuni cu privire la activitatea din Școala Romul Ladea. (…) Am primit numeroase mesaje, anonime ce-i drept, nimeni nu vrea să își asume, cum că acolo sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le cercetăm, atât pe domeniu managerial, cât și pe domeniu financiar și pe domeniul calității educației”, susține Carina Pristavu, care a trimis un o echipă de management din partea ISJ-ului la școala din Oravița. Conform declarațiilor inspectorului Silviu Izvernar, care a făcut parte și el din această echipă, cadrele didactice de acolo ar fi mai mult nemulțumite de atitudinea ISJ-ului și de faptul că nu li s-a cerut să vină cu o propunere de director din cadrul unității, decât de înlăturarea de la conducere a lui Marțian Lepa.

Citește și Politicul e în tot și-n toate. La Școala Romul Ladea din Oravița, PNL conduce PSD cu 1 la 0. Meciul continuă

Citește și La Oravița meciul PSD – PNL continuă! Scor la pauză: 1-1

Inspectorul școlar general are o explicație și pentru acest lucru: „În 2016 după ce acest domn a picat examenul de director, li s-a solicitat să propună o altă persoană din școală pentru funcția de director și nu au făcut-o. Oare de ce? Am o listă întreagă de experți în management educațional din acea școală care și-ar fi putut asuma. În contextul în care acum câțiva ani nu au făcut-o, credeți că ar fi făcut-o acum?”

Carina Pristavu a mai adăugat că are serioase îndoieli și cu privire la protestul derulat zilele trecute în fața unității de învățământ, aceasta susținând că nu este sigură că persoanele care au participat la acțiune au legătură cu școala. „Au fost 20 de oameni care știm foarte bine de unde au fost aduși ca să protesteze acolo. O să fac verificări pentru că am fotografiile, pot să verific dacă sunt sau nu părinți”, a mai precizat inspectorul școlar general.

Citește și Eleve din Oravița, hărțuite chiar de directorul liceului! „Nu am crezut că există așa ceva în școlile din Caraș-Severin”!

Karina TINCUL

Stiri similare

3 Comentarii

 1. zero

  “Am primit numeroase mesaje, anonime …”

  :) :) :)
  În justiţie, acţiunile anonime (fără semnătură) sunt NULE sau anulabile.
  Deocamdată. Depinde şi de “învăţământ”.
  Acum, ne gândim serios cu toţii să mai scriem nişte anonime … unora, altora.
  Vorba lui Caţavencu … ceva tot va rămâne.
  Că doar nu mai poţi să ai încredere în nimeni.
  Deşi Eminescu scria … nu crede-n semne şi minuni care n-au chip şi nume, asta e … desuetitudine.
  Nu? :)

  Raspunde
 2. Nothing

  Nu e nimic suspect in faptul ca toți profesorii de acolo iși susțin directorul. De ce crede doamna inspectoare ca e ceva ascuns “sub preș”??

  Raspunde
  1. zero

   „Din punctul meu de vedere, în momentul în care un întreg colectiv manifestă așa, ca un spirit de turmă … permiteți-mi să am reale dubii”, este replica inspectorului general Carina Pristavu

   Pentru că dânsa “păstoreşte” un spirit de haită (PNL), nu şi un spirit de turmă, spirit despre a cărui posibilă existenţă are reale dubii.
   Adică: homo homini (pene)lupus.
   Chestiune de egregori.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei