Update: Carnagiu pe autostradă, lângă vama Nădlac! Numărul victimelor a crescut la 5 morți și 17 răniți!

modelmic

Accident deosebit de grav în Ungaria, în care a fost implicat un autocar românesc, în apropierea punctului de Trecere a Frontierei Nădlac – Csanadpalota, pe autostrada M43, pe sensul de intrare dinspre Szeged.

Tragedia a avut loc în această dimineaţă, pe fond de ceață, la aproximativ trei kilometri de intrarea în România, de partea ungară a graniței, în apropiere de localitatea Mako. Accidentul s-a soldat cu numeroase victime, patru persoane au decedat, 15 sunt sunt rănite iar trei pasageri sunt încarcerați.

Din primele informaţii rezultă că în accident sunt implicate mai multe maşini mici, un autocar românesc, un microbuz înmatriculat în Bulgaria, două autoturisme dar şi un TIR. Accidentul a avut loc în condiții de ceață.

modelmic

Autorităţile maghiare au solicitat sprijinul autorităţilor române

La faţa locului au fost trimise mai multe ambulanţe de la Timişoara, Arad, dar şi din Ungaria. O secțiune a autostrăzii a fost închisă. Circulația în punctul de trecere al vamei Nădlac a fost restricționat.

Conform datelor oferite de purtătorul de cuvânt la ISU Arad, George Pleşca, un autocar înmatriculat în România, care circula pe ruta Hamburg – Bucureşti, a fost implicat într-un accident în lanţ pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, în apropiere de Vama Nădlac II. Mai multe persoane au rămas încarcerate în autovehicule în urma accidentului rutier de pe autostradă. Potrivit primelor informaţii, se pare că vizibilitatea foarte redusă, din cauza ceţii dense, ar fi fost cauza producerii carambolului.

modelmic

Ca urmare a carambolului produs, miercuri dimineaţa, pe autostradă, în Ungaria, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad a luat decizia devierii traficului prin vechiul punct de frontieră: Nădlac – Nagylak.

„Autorităţile maghiare ne-au informat despre producerea accidentului rutier, iar din această cauză traficul pe intrarea în România va fi deviat pe Nădlac I vechi. Poliţia de frontieră ţine permanent legătura cu autorităţile maghiare şi s-au luat măsuri de fluidizare a traficului la Nădlac I”, transmite agentul şef adjunct de poliţie Mihaela Leş.

 UPDATE:


 

Crește numărul victimelor în urma accidentului de lângă Vama Nădlac. 5 morți și 17 răniți! Printre victime sunt și români!

carnagiu (1)

UPDATE2:


 

MAE confirmă moartea unui român în accidentul de pe autostrada M43! Alți 6 români, transportați la spital!

Cu privire la accidentul rutier care a avut loc în această dimineaţă în Ungaria, în apropiere de punctul de trecere a frontierei Nădlac,  MAE a făcut următoarele precizări:

Conform informaţiilor preliminare comunicate de către autorităţile ungare de la faţa locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român. Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unitățile sanitare din Szeged și Mako.

Autorităţile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului şi au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident.

Consulul General al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului şi este în legătură permanentă cu reprezentanţii poliţiei ungare şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care participă la intervenţie. Reprezentantul oficiului consular român urmează să se deplaseze de urgenţă la unitățile medicale menționate, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite şi pentru a acorda asistenţa consulară necesară.

 

Sergiu TABAN

foto: aradon.ro, digi24.ro

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Ion I

    Ceata deasa si oboseala la volan! Un șofer conduce pana la 30 ore! Nu ar trebui lăsate sa iasă din tara microbuzele care au un singur șofer!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei