Casa Parohială și Primăria din Domașnea, cuprinse de flăcări! Peste 70 de incendii pe raza județului, de la începutul lunii!

modelmic

Casa Parohială și Primăria din comuna Domașnea au fost cuprinse de flăcări noaptea trecută. Incendiul a pornit la un imobil din apropiere și s-a propagat la alte două clădiri. Pentru stingerea focului, au luptat timp de peste șase ore, 12 pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș și ai Punctului de Lucru Băile Herculane. De altfel, în primele 7 zile ale lunii noiembrie, pompierii cărășeni au intervenit pentru stingerea a peste 70 de incendii.

„Incendiul cauzat, se pare, de un scurtcircuit electric, s-a propagat la alte două imobile, unul dintre acestea fiind casa parohială, în incinta căruia funcționează și Primăria localității.

Intervenția pompierilor militari pentru stingerea flăcărilor, care au cuprins sute de metri pătrați din acoperișurile imobilelor și nu numai, a durat mai bine de șase ore. La gospodăria de la care a pornit incendiul, au ars circa 250 mp din acoperișul unei anexe (grajd) și au fost distruse mai multe bunuri materiale depozitate în incinta anexei. Proprietatea Parohiei a fost de asemenea grav afectată. Acoperișul din tablă a fost distrus pe o suprafață de 250 mp, acoperișul din lemn a două anexe a ars pe o suprafață de 100 mp, iar o a treia anexă a fost distrusă în totalitate. La cel de-al treilea imobil afectat de incendiu au ars circa 10 mp din acoperiș”, explică Madgalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin.

WhatsApp Image 2018-11-07 at 13.30.37 WhatsApp Image 2018-11-07 at 13.30.39 WhatsApp Image 2018-11-07 at 13.30.42 WhatsApp Image 2018-11-07 at 13.30.43

 

De altfel, pompierii militari cărășeni au avut un început de lună foarte aglomerat, fiind nevoiți să intervină pentru stingerea a numeroase incendii, cele mai multe de de vegetație uscată și fond forestier. De la începutul lunii, pompierii militari împreună cu serviciile voluntare și angajați ai Direcției Silvice Caraș-Severin, după caz, au intervenit la peste 70 de astfel de incendii care se manifestau pe suprafețe între 50 mp și 250 ha.

Cea mai mare suprafață afectată de un incendiu de vegetație uscată s-a înregistrat pe raza localității Comorâște – 250 ha, dar intervențiile cele mai dificile și de durată au fost cele la fondul forestier.

În perioada 04-05.11.2018, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în Munții Semenic, au intervenit zilnic peste 30 de pompieri militari și zeci de angajați ai Ocolului Silvic Păltiniș sprijiniți și de un elicopter dotat cu dispozitiv special din dotarea Inspectoratului General de Aviație.

„Începând de ieri, 06.11.2018, zeci de pompieri militari și angajați ai Direcției Silvice Caraș-Severin intervin pentru lichidarea altor incendii de litieră din fondul forestier din apropierea localităților Calina și Brădișorul De Jos. La Calina, sat aparținător de comuna Dognecea, au fost afectate în jur de 240 ha de teren, din care aproape 70 ha de plantații pentru regenerarea artificială a fondului forestier, iar la Brădișorul de Jos, 153 ha cu arboret.

În cele mai multe situații, aceste incendii sunt cauzate de utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor, de fumat, sau de acțiunea intenționată a unor persoane în procesul de igienizare a terenurilor”, mai precizează Magdalena Tocmelea.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei