Case pentru președinți, sau ipocrizia dusă la paroxism..

modelmic+editorial

Da, e chiar adevărat! Actualul prezident, cît şi ceilalţi președinți pe care Romania i-a avut în ultimii 27 de anişori, vor beneficia de două case, ambele cu statut de reşedinţă!

 

Adicătelea, vor primi din partea statului roman, ăla de drept, o căsuţă modestă unde să îşi petreacă bătrîneţile şi o alta căsuţă, tot modestă, pentru birou! Cît sunt aceste case de modeste o puteţi afla citind presa!

Păi neamţul nostru parcă mai are oarece căsuţe pe la Sibiu, în afară de cea săltată de justiţie şi atunci de ce, mama dracului, mai trebuie să îl pricopsim cu incă două case ? Astea le-a primit tot din meditaţii, clar, din meditaţiile date românilor….Proaste meditaţii, tăcute, fără rezultat…Ceea ce e sigur, preşedintele meu are un talent cert pe partea cu imobiliarele….

Băselu primeşte şi el o casă, că n-are birou, săracul! Ce i-o trebui Băselului birou, doar el voia să devină ţăran neaoş pe la Nana, să dea cu plugul în brazdă ca să arate romanaşului cum se face agricultura la standarde europene….Pînă la urmă, Băselu nu e chiar aşa talentat la imobiliare, dar în timpul mandatului său a demonstrat lumii că e un familist convins, aşa se face că şi-a aranjat progeniturile cu case, terenuri etc……

Da` lu` nea` Ilici de ce să îi mai daţi, bă, o casă, că venerabilul se pregăteşte mâine – poimâine, de ultimul drum, la casa aia cu uşă în tavan de unică folosinţă, urmaşi n-are, pentru ce altă casă? În ritmul ăsta, în următorii 30 de ani statul va fi nevoit să construiască un orăşel al preşedinţilor, fiecare musai cu două case, altfel nu se poate, ne vorbeşte Europa, dăm rău la imagine, trebuie să avem grija de tătucii poporului, nu ca pînă acum ceva ani, cînd îi împuşcam de zor, fără vreo justiţie adevărată….În final, pe nea Ceaşcă, tot actualii l-au trimis în faţa glonţului….

Nu mai vorbim de case date după mandat, hai să vorbim despre vilele de la malul mării, de pe la Sinaia, Snagov sau în ţară, unde aleşii noştri îşi petrec vacanţele, feriţi de ochii românilor, la aceleaşi standarde ridicate….Asta că să nu aducem în discuţie vacanţele petrecute prin cele mai exotice locuri din lume…Corect, cum zice românul, obrazul subţire……. â

Neicuşorilor încoronaţi de popor, nu vă uitaţi şi voi prin lume? Sunt cîteva exemple, ce-i drept, nu multe, de preşedinţi care nu şi-au schimbat după alegere, nici stilul de viaţă, nici casa, nici privirea, nici mentalitatea…. Poate învăţaţi şi voi de la preşedintele Uruguayului, Jose Mujica, ăsta nu şi-a dat casa pe palatul prezidenţial, conducea un Beetle de prin `87, iar în timpul liber mai vindea flori cu nevastă-sa!…Şi a terminat mandatul cu fruntea sus.

Iar tanti aia a Croaţiei, Kolinda Grabar Kitarovic se intitulează, habar nu avea ce înseamnă contracte cu statul, ea îşi zugrăvea singură apartamentul…. Exemple ar mai fi, vezi preşedintele Austriei, sau al Suediei, ăştia nu sunt aşa de egali cu domniile voastre…..

P.S. – propun factorilor de decizie să construiască orăşelul preşedinţilor undeva în Balta Brăilei, casele să fie ecologice, din stuf şi chirpici, unde mai pui că în felul ăsta turismul din Baltă ar exploda în următorii ani !

 

Vă pup brusc!

 

Adi NICA

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei