„Căutătorii de comori“… vor avea viață grea în Reșița

cc

Aproape că nu există spațiu, amenajat sau nu, pentru colectarea gunoiului menajer în municipiul Reșița, care să nu fie scormonit de „căutătorii de comori“. Fie că scormonesc după alimente pentru creșterea porcilor, fie după peturi de plastic ori conserve goale de metal, acești pot fi zăriți aproape zilnic în acele spații.

Cum se poate reglementa situația? O întrebare pe care am adresat-o directorului filialei Reșița a societății Brantner, cea îndrituită să colecteze gunoiul menajer de pe raza municipiului de pe Bârzava, Marius Burileanu:
Ei vor dispărea, sau mai bine zis se vor împuțina, atunci când li se va limita accesul pe aceste platforme. Asta, în condițiile în care și cetățenii vor avea mai multă grijă, astfel încât să nu lase ușa deschisă după ce aruncă gunoiul. La această oră, legislația îi descurajează, pentru că firmele care colectează carton, plastic, materiale reciclabile în general, nu mai au voie să preia aceste materiale de la persoanele fizice. Dacă nu mai au unde să vândă materialele, e normal să nu mai fie interesați să le adune din containerele de gunoi“.

mb
În ceea ce privește deșeurile de moloz, resturile de mobilier, uși, geamuri, resturi vegetale, depozitate de regulă în preajma platformelor de colectare a gunoiului menajer și care dau un aspect urât orașului, Marius Burileanu a mai precizat: „O hotărâre de Consiliu Local adoptată recent, interzice aruncarea mobilierului, a vegetației, aruncarea molozului este interzis și la ora actuală, iar dacă îi prinde poliția îi amendează. Populația se poate debarasa de obiectele voluminoase, în cadrul unor campanii gratuite, după un program pe care îl va stabili administrația locală, iar în rest acestea se pot colecta de către salariații noștri contra cost, pe baza unor tarife care pot fi consultate la sediul instituției noastre, unde se pot face și comenzi ferme“.

Încet, încet, ne îndreptăm spre o gândire europeană, dar pentru a reuși să ajungem la performanțele occidentale, trebuie să ne schimbăm mentalitatea și să conștientizăm, fiecare dintre noi, de necesitatea respectării unor norme, inclusiv acelea de colectare selectivă a gunoiului menajer.

Sursă foto: Ph-Online.ro

Dan AGACHE

Stiri similare

4 Comentarii

  1. zero

   “sunt o sluga, va rog sa nu mai imi dati atentie !”

   Iată că a apărut deja o … “clonă” (master), care dă(ruieşte) atenţie, dar roagă pe invers :) :) :)
   Panică în tabăra duşmanului (de clasă) sau se referă la Burileanu (M.), sluga lui Popa, ca duşman al necăjiţilor care mai caută câte “ceva” în gunoaiele stradale ale mirificei capitale de judeţ?

 1. Adi

  Dle Agache, va apare numele sub un titlu mizerabil. Acele ‘comori’ sunt de fapt deșeuri care unor nevoiași le asigura existenta. Credeți ca merita sa adăugați la greutățile pe care aceștia le au si injuriile dvs? Dvs ați căutat astfel de ‘comori’?

  In alta ordine de idei, acest nume de Burileanu pare extrem de popular in Reșița. Asta sau e vorba de nepotism, deoarece fiecare instituție publica are cate un Burileanu poziționat la țâța banului public.

  Raspunde
 2. zero

  „Ei vor dispărea, sau mai bine zis se vor împuțina…“

  Evident, nu prin locuri de muncă sau prin măsuri de protecţie socială se vor împuţina, ci prin măsurile S.S. (Serviciul de Salubritate).

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei